Društvo 1

01.07.2024.

18:14

Korak bliže izgradnji: Izabran projektant za karting stazu u Kragujevcu

Firma iz Novog Sada radiće projekat i pripremiti kompletnu dokumentaciju za gradnju karting staze u Kragujevcu.

Izvor: Pressek

Korak bliže izgradnji: Izabran projektant za karting stazu u Kragujevcu
Profimedia

Podeli:

Ova firma odabrana je na tenderu koji je raspisala kragujevačka Gradska uprava za investicije i razvoj.

Za projektovanje i pripremu tehničke dokumentacije firmi iz Novog Sada biće isplaćeno 2.640.000 dinara.

Na tender, koji je raspisala Gradska uprava, prijavio se inače još jedan ponuđač – konzorcijum firmi iz Novog Sada i Šida, ali je njihova ponuda bila dvostruko skuplja.

Kako je ranije najavljeno karting staza nalaziće se na potezu između Divostina i Malih Pčelica.

- Auto-moto karting stazu u Kragujevcu, bi predstavljala stazu koja je zabavno, edukativno, rekreativnog karaktera i na kojoj bi se isključivo koristili ekonomični 4T kartinzi sa prigušenim izduvnim sistemima koji ne stvaraju previše buke za vožnju u urbanim zonama, navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Staza bi, navodi se dalje, trebalo da bude pristupačna "deci već od 6-7 godina, odraslima bez ograničenja (kako članovima kluba tako i rekreativcima), vozačima oba pola".

Kompleks bi trebalo da sadrži karting stazu sa platoom za kartinge (oko 9.000 kvadrata asfaltirane površine), internu saobraćajnicu i parkinge za posetioce i korisnike (oko 1.200 kvadrata asfaltirane površine), kao i nadstrešnicu na platou za kartinge i ogradu.

Pored toga, planiran je i objekat spratnosti prizemlje plus sprat od oko 400 metara kvadratnih "za potrebe kartodroma, sa mogućom pratećom namenom ugostiteljstva bez smeštajnih kapaciteta".

Grad je, da podsetimo, u aprilu ove godine od Ministarstva za ravnomerni regionalni razvoj dobio je novac za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Za realizaciju ovog projekta za auto-moto karting stazu u Kragujevcu država je odobrila 2,8 miliona dinara, dok će Grad sufinansirati 1,4 miliona dinara.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: