Društvo 1

11.06.2024.

13:18

Kragujevčani rešavaju gorući problem grada

Ulici Svetozara Markovića, na delu parcele koje je ranije koristilo "Zelenilo", u toku su radovi na izgradnji novog vrtića koje finansira grad Kragujevac.

Izvor: RINA

Kragujevčani rešavaju gorući problem grada
RINA

Podeli:

"Za vrtić čija će bruto površina biti oko 800 kvadrata, grad je iz budžeta izdvojio blizu 108 miliona dinara bez PDV-a," rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika prilikom obilska radova.

"Objekat će imati prizemlje i još jedan sprat, kapaciteta minimum do 140-oro dece, čime rešavamo deo problema, jer za veliki broj dece nema mesta u postojećim vrtićima. Kako bi izvođač radova koji je dobio posao putem javne nabavke, mogao da dobije građevinsku dozvolu, JKP "Šumadija" trenutno izvodi radove na uklanjanju objekata na lokaciji, a to su bili Upravna zgrada Zelenila i stari staklenik. Očekujemo da već tokom naredne nedelje izvođač počne sa pripremenim radovima i konkretnom izgradnjom objekta", rekao je Ružić, podsetivši da je ugovor potpisan krajem prošle godine i da su njime definisani rokovi za projektovanje i izvođenje.

"Rok za projektovanje je 100 dana u koji ne ulaze vreme čekanja na dobijanje lokacijskih uslova, saglasnosti i dozvole. Očekujemo da narednih dana izvođač ishoduje građevinsku dozvolu nakon čega ćemo krenuti u realizaciju veoma značajnog projekta za grad Kragujevac", istakao je Ružić.

Po ugovoru, rok za samu izgradnju, nakon dobijanja građevinske dozvole i početka radova, što verujem da će biti najkasnije za nedelju do dve, je 200 dana, a s obzirom na to da je renomirana firma dobila posao na izgradnji ovog objekta, očekujemo, zaključio je Ružić, da to bude i u kraćem roku.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: