Društvo 0

10.06.2024.

9:27

UKC Kragujevac nastavlja sa investicijama – evo šta se sve gradi i rekonstruiše

U Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac tokom ove godine biće realizovano nekoliko značajnih investicionih poduhvata, u cilju stvaranja boljih uslova za funkcionisanje ove zdravstvene ustanove i zbrinjavanje pacijenata.

Izvor: RTK

UKC Kragujevac nastavlja sa investicijama – evo šta se sve gradi i rekonstruiše
sukiyaki/Shutterstock

Podeli:

Tome treba dodati i radove na rekonstrukciji i dogradnji Univerzitetskog kliničkog centra, koji bi trebalo da počnu u drugoj polovini godine, navodi RTK.

U okviru novog investicionog ciklusa u Univerzitetskom kliničkom centru biće rekonstruisana neonatologija, odnosno treći sprat Klinike za pedijatriju.

Nakon toga, u narednih mesec dana očekuje se detaljna sanacija krova na zgradi operacionog bloka i glavnoj zgradi hirurškog bloka. Na taj način biće rešen problem prokišnjavanja, odnosno sterilizacije operacionog bloka i porodilišta.

U drugoj polovini godine trebalo bi da počne i generalna rekonstrukcija Univerzitetskog kliničkog centra.

U prvoj fazi je planirana izgradnja nove zgrade sa 25.000 kvadratnih metara i nadzemne garaže sa više od 300 parking mesta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: