Društvo 0

03.06.2024.

8:55

Rešava se najveći problem Muzeja "21. oktobar" u Kragujevcu

Vrednost radova na adaptaciji sistema grejanja i hlađenja u izložbenom prostoru Muzeja 21. oktobar je oko 35 miliona dinara.

Izvor: RTK/Nataša Radivojević

Rešava se najveći problem Muzeja "21. oktobar" u Kragujevcu
alionabirukova/Shutterstock

Podeli:

Od 35 miliona, 15 miliona je odobreno na konkursu Ministarstva kulture "Gradovi u fokusu", dok je ostatak novca obezbedio grad Kragujevac, piše RTK.

Muzej 21. oktobar je, krajem prošle godine, potpisao ugovor o realizaciji ovog projekta.

Od samog osnivanja Muzeja "21. oktobar" sistem grejanja u zgradi nikada nije funkcionisao, što je predstavljalo veliki problem i za posetioce i za zaposlene u Muzeju.

Rešavanje problema grejanja jedan je od najvažnijih infrastrukturnih projekata u objektu Muzeja.

Radovi na adaptaciji sistema grejanja i hlađenja u izložbenom prostoru trebalo bi da budu završeni do početka letnje sezone.

Sistemom grejanja i hlađenja stvoriće se adekvatni uslovi za posetioce, dok će zaposlenima biti olakšan rad, jer će u zimskim i letnjim mesecima moći da realizuju programe, što do sada nije bio slučaj – leti zbog toplih dana, a zimi zbog hladnoće.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

21 h

Podeli: