Petak, 03.09.2021.

17:42

Kragujevac dobija novi zatvor VIDEO

U Kragujevcu je u toku izgradnja novog zatvora, za koji je država obezbedila 28 miliona evra.

Izvor: B92, TV Prva

Kragujevac dobija novi zatvor VIDEO
Foto: Printskrin, TV Prva

Kompleks će se prostirati na 22.000 kvadrata, moći će da primi 500 zatvorenika. Radovi će biti okončani do kraja sledeće godine, a Prva Televizija dobila je ekskluzivno pravo da prva snimi to gradilište.

Pandemija koronavirusa nije sputala građevinske radove na izgradnji novog zatvora u Kragujevcu, započete početkom prošle godine. Izgradnja se odvija po planu, a polovina posla je već završena.

Novi Kazneno-popravni zavod biće zatvorenog tipa i u njemu će kaznu moći da izdržava 500 osuđenika i pritvornika. Spadaće u red najsigurnijih zatvora u Srbiji.

Čitav ovaj kompleks imaće najveći stepen obezbeđenja. Biće ograđen visokom betonskom ogradom, imaće tunel za skeniranje stvari. Pored toga, biće postavljeno više stotina nadzornih kamera, među kojima su i termovizijske.

Novi zatvor biće opremljen nameštajem proizvedenim u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija u Požarevcu, Sremskoj Mitrovici, Nišu, Valjevu...

Osuđenicima su od velikog značaja obuke koje pohađaju u zatvoru, jer zahvaljujući njima mogu na pošten način da zarade za život nakon izdržane kazne.

Od 28 miliona evra, koliko koštaju izgradnja i opremanje novog zatvora u Kragujevcu, 17 miliona evra je obezbeđeno iz kredita Razvojne banka Saveta Evrope, a 11 miliona evra je izdvojeno iz državnog budžeta. Iz Ministarstva pravde poručuju da će svi radovi biti okončani do kraja sledeće godine.

U video-prilogu opširnije:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: