Hronika 0

14.08.2024.

10:34

Nikad više požara u Jagodini: Čak duplo više VIDEO

Na području Jagodine i okoline sve je više požara na otvorenom, čak duplo više nego prošle godine.

Izvor: B92.net/TV Prva

Nikad više požara u Jagodini: Čak duplo više VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Kako kažu vatrogasci najviše se pale žetveni ostaci, ali u mnogo manjoj meri, s obzirom da su zaprećene velike kazne. Ono što je opasno, a što većina pušača radi vrlo nesvesno, jeste što se ne ugase propisano opuške cigareta, nego ih bacaju gde je suvo rastinje, a nisu ni svesni da mali žar opuška cigarete može da napravi požar velikih razmera.

Na sreću, u Jagodini nisu bili požari velikih razmera.

"U toku prethodnog meseca na teritoriji opštine Jagodina zabeleženo je 27 požara na otvorenom prostoru, a u istom periodu prethodne godine bilo je 11 takvih požara. Pripadnici spasioci, vatrogasci iz Jagodine, su od početka ove godine intervenirali na 152 požara na otvorenom prostoru, što je čak 75 požara više nego u istom periodu prethodne godine", rekao je Aleksandar Drašković, zamenik komandanta Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Jagodini.

Kako je naveo, apeluje na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru i da budu odgovorni i oprezni, a ako primete požar, da što pre obaveste vatrogasnu jedinicu na broj telefona 193.

"Podsećamo naše građane da je za nepoštovanje odredbi zakona o zaštiti od požara, kojima je zabranjeno spaljivanje ostataka biljnih kultura, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka, za pravna lica zaprećena je kazna od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara", zaključio je Drašković.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: