Društvo 0

24.07.2024.

12:15

Fontana za lubenice – osveženje za Jagodince VIDEO

Zahvaljujući jagodinskim poljoprivrednicima, u tom kraju se prodaju najsvežije i najhladnije lubenice. Neki od njih osmislili su fontanu koja hladi lubenice.

Izvor: B92.net/TV Prva

Fontana za lubenice – osveženje za Jagodince VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

Bostan stoji na suncu i uvek imamo problem kako da ga što brže rashladimo, pa onda ili ga malo stavljamo u zamrzivač ili stoji par sati u frižideru, u nekim hladnim prostorijama.

Međutim, evo izuma iz Jagodine, koji bukvalno hladi bostan, zaustavite auto ili bicikl, kupite lubenice, možete odmah da ga jedete.

Voćni simbol leta koji hladi okrepljuje, lubenica. Najbitnije da je slatka i hladna, kaže žena koja gaji ovo voće na svom gazdinstvu, pa se sa suprugom dosetila da napravi jedinstvenu vodenu tezgu.

"Ovo je prva godina, suprug je napravio fontanu, želimo da nešto našim kupcima ponudimo novo, da imamo hladan bostan pošto su velike vrućine i da kupci mogu odmah kad kupe lubenicu da je seku i odmah da je jedu. Kupci su zadovoljni, rado se vraćaju, a nisu retki ni oni koji se zaustave iz automobila da fotografišu ovu jagodinsku voćnu fontanu".

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Horor u Nišu: Ćerka ubila oca

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija u Nišu uhapsila je D.M. zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca.

21:03

16.10.2024.

1 d

Podeli: