Društvo 1

05.06.2024.

10:26

Čudo od deteta živi kod Jagodine VIDEO

Frula, saksofon, klarinet, klavir, harmonika, bubnjevi, neko bi pomislio da je reč o orkestru, ali zapravo je reč o talentovanom dečaku iz Glogovca kod Jagodine, Stefanu Dugoliću, koji uspešno svira sve ove instrumente.

Izvor: B92.net/TV Prva

Čudo od deteta živi kod Jagodine VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Zapravo sve je počelo od jedne frule, suvenira, koju je on kao mali dobio na poklon.

"Frulu sam počeo pre sedam godina da sviram, kad sam imao sedam godina u KUD-u. Učio me Ljubinko Vesić, Vesa, odavde iz Glogovca", rekao je Dugolić.

Stefanova upornost da nauči da svira duvačke instrumente, posebno saksofon, dovodi ga i do osnovne muzičke škole "Vladimir Đorđević" u Jagodini, koju upisuje sa deset godina i završio je za četiri, umesto za šest godina.

Kako kažu, u saksofon se zaljubio na prvi pogled i nije mu bilo teško da vežba svakodnevno i po nekoliko sati.

"Mnogo volim svoj instrument saksofon i mogu da izvedem puno kompozicija, džez i naravno ozbiljnu muziku", naveo je Dugolić.

Ponosna majka kaže da je Stefan od malena pokazivao neverovatan osećaj za takt i da se rano priključio folklornoj sekciji u Glogovcu. U početku roditelji nisu pridavali pažnju tome, pa je Stefan odlučio da ih natera, bojkotujući školu i učenje. Stefan je jednostavno ćutao sve do trenutka dok nisu pristali da ga upišu u muzičku školu.

"To se okrenulo za 360 stepeni, počeo je da piše i pesme, onda je igrao u folklornom ansamblu i sa omladincima i sa svima. Išli smo svuda i na književne večeri, posle je skupio pesme, preko sto pesama ima", rekla je Violeta Dugalić, Stefanova majka.

Stefan Dugalić dolazi iz muzičke porodice, majka je samouka, svira klavijature, a stariji brat je školovani harmonikaš i bavi se popravkom muzičkih instrumenata, a poznato je i da su Stefanovi dedovi svirali brojne duvačke instrumente.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: