Servisne informacije 0

10.09.2024.

21:04

Pune se rezervoari, škole i vrtići su prioritet: Postavljene cisterne

Od proglašenja vanredne situacije zbog elementarne nepogode – nedostatak vode za piće, Štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac preduzeo je niz mera za ublažavanje posledica istih.

Izvor: RINA

Pune se rezervoari, škole i vrtići su prioritet: Postavljene cisterne
RINA

Podeli:

"Organizovan je dotur vode i dopuna seoskih rezervoara, dopuna privatnih rezervoara za grupu domaćinstava kao i dotur vode pojedinačnim domaćinstvima na seoskom području. Za dotur vode koriste se dve cistrene JKP 'Gornji Milanovac' kao i dve cisterne za vodu Vojske Srbije. Iste su svakodnevno na terenu. Od Crvenog krsta Srbije dobijeno je na ispomoć 10 cisterni za vodu kapaciteta 1.500 litara", kazali su za RINU u opštinoj upravi Gornjeg Milanovca.

Opštinska uprava je kupila 10 cisterni za vodu kapaciteta 1.000 litara čije su karakteristike u skladu sa zahtevima Pravilnika o uslovima u pogledu zdravstvene ispravnosti predmeta opšte upotrebe koji se mogu stavljati u promet.

"Svih 20 cisterni je postavljeno ispred svih osnovnih i srednjih škola u opštini, kao i ispred vrtića. Pomenute cisterne se pre svega koriste za vodosnabdevanje učenika i osoblja u školama i vrtićima, ali se iste mogu koristiti i za održavanje higijene u objektima. Obrazovne ustanove na gradskom području se takođe nalaze u grupama potrošača planskih isključenja vode, stoga se pometuta voda koja se doprema u cisternama koristi samo u onim satima kada je za određenu ustanovu izvršeno plansko isključenje vode po ranije utvrđenim grupama", naglasili su.

Voda kojom se pune navedene cisterne uzima se iz sistema vodosnadbevanja JKP „Gornji Milanovac” i ista se uzorkuje svakodnevno. Opštinska uprava je sa Zavodom za javno zdravlje Čačak sklopila ugovor o uzorkovanju vode iz svih cisterni koje se koriste i isto se vrši dva puta sedmično.

Po svim izveštajima koji su do sada stigli pokazuje se da je voda u cisternama ispravna i zdrava za upotrebu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: