Hronika 0

04.09.2024.

12:12

Bora – počasni građanin Čačka: Grad tuguje za rok legendom

Proslavljeni muzičar i legenda srpskog ali i jugoslovenskog rokenrola Borisav Bora Đorđević, pevač i frotnmen grupe "Riblja čorba", preminuo je nakon teške bolesti pluća.

Izvor: RINA

Bora – počasni građanin Čačka: Grad tuguje za rok legendom
RINA

Podeli:

Uvek je isticao da je ponosni Čačanin, a dobitnik je i priznanja "Počasni građanin Čačka", koje mu je uručeno na Svečanoj sednici Skupštine grada 18. decembra 2022.

"Malo mi je i čudno. Ja sam rođen u Čačku i to sam uvek isticao. Nikada duhom nisam ni odlazio iz Čačka. Čačak me je oblikovao, a posle njega sve je bilo mnogo lakše", rekao je tada za Regionalnu informativnu novinsku agenciju RINA Bora Čorba.

Tokom svoje duge karijere dobijao je brojne nagrade i priznanja, ali nešto se ipak posebno izdvojilo.

"Došla su dva mlada čoveka, poklonili su mi amblem Gimnazije i kamen iz reke Zapadne Morave, to mi je nešto najvažnije što sam dobio, sada se tome pridružila i plaketa počasnog građanina Čačka", kazao je tada legendarni roker.

Predlog za dodelu zvanja počasnog građanina podneo je gradonačelnik grada na Moravi Milun Todorović uz objašnjenje da je "Bora, kroz svoje bogato stvaralaštvo, grad Čačak učinio poznatim u svetu".

Ono što tada nisu mogle mnoge teme i problemi koji tište građane Čačka, uspelo je ime Bore Đorđevića.

Naime, njegovo imenovanje za počasnog građanina Čačka odobrili su, jednoglasno, i odbornici gradske vlasti, ali i odbornici opozicije.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: