Hronika 1

05.07.2024.

9:40

Drama u Guči: Mladić prijavio dvojicu policajaca za maltretiranje i povrede

Nakon što je mladić (21) iz Lučana prijavio da su ga policajci vršeći svoju dužnost maltretirali, Policijska uprava u Čačku pokrenula je disciplinski postupak za teške povrede službene dužnosti protiv dvojice policijskih službenika.

Izvor: RINA

Drama u Guči: Mladić prijavio dvojicu policajaca za maltretiranje i povrede
RINA

Podeli:

- Pripadnici PS u Lučanima su doveli ovog muškarca nakon prijave da je velikom brzinom vozio zeleni motor Ulicom Prote Gučanina, nakon što su ga pronašli u jednom ugostiteljskom objektu. Nakon što je napustio policijsku stanicu, dvadesetjednogodišnjak je u Domu zdravlja u Guči zatražio lekarsku pomoć zbog povreda koje je, kako je izjavio, zadobio od policajaca, potvrđeno je za RINU u policiji.

Nakon obavljenih razgovora sa povređenim muškarcem i policijskim službenicima PS u Lučanima, podnet je zahtev za pokretanje disciplinskog postupka i oni su udaljeni sa posla do okončanja ovog postupka.

O svemu je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Čačku koje je naložilo prikupljanje potrebnih obaveštenja nakon čega će se izjasniti o eventualnom postojanju elemenata krivičnog dela

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: