Hronika 0

20.06.2024.

19:02

Sutra komemoracija velikanu srpskog novinarstva

Sutra u 10sati u sali Skupštine grada Čačka održaće se komemoracija Gvozdenu Otaševiću, jednom od najboljih srpskih novinara koji je preminuo juče u 73. godini.

Izvor: RINA

Sutra komemoracija velikanu srpskog novinarstva
RINA

Podeli:

Sahrana će se obaviti na groblju u Lugovima u 13 časova sutra u toku dana.

Pozivaju se svi prijatelji da dođu sutra u salu Skupštine grada kako bi se zajedno oprostili od zaslužnog građanina, velikog novinara i čoveka Gvozdena Otaševića.

Otašević je radio kao dopisnik "Politike ekspres", a zatim dnevnog lista "Politika", obrađivao je najsloženije teme i umeo da se i te kako bavi ljudskim sudbinama i životima. Napisao je i nekoliko knjiga.

Gvozden Otašević je rođen 10. novembra 1951. godine u Čačku. Osnovnu školu je završio u Ljubiću, Gimnaziju u Čačku, fakultet Političkih nauka u Beogradu. Posle odsluženja vojnog roka u Vranju, zaposlio se kao novinar u NIP-u "Politika" septembra 1977. godine.

Kao izveštač Dnevnika "Politika ekspres", pratio je Olimpijske igre u Moskvi (1980), Svetsko prvenstvo u fudbalu u Španiji (1982) i ratna zbivanja na području SFRJ, od Kosmeta do Like.

Nakon što se penzionisao, znao je često da još dosta fantastičnih tekstova pošalje za "Politiku", bio je saradnik i najstariji kolega u Glasu zapadne Srbije i u agenciji RINA.

Gvozden Otašević je dobitnik brojnih prizananja, među kojima je najviša nagrada Grada Čačka.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: