Društvo 0

22.10.2024.

21:36

Godinama čekali na ovu rekonstrukciju: Dvorišta i podrumi im uvek bili poplavljeni

Nakon decenija čekanja stanovnici čačanske ulice Savkovića kosa dočekali su kompletnu rekonstrukciju puta.

Izvor: RINA

Godinama čekali na ovu rekonstrukciju: Dvorišta i podrumi im uvek bili poplavljeni
RINA

Podeli:

Na taj način biće rešeni mnogi problemi, jer su sa svakom jačom kišom dvorišta u domaćinstvima kao i podrumi bivali poplavljeni.

"Preduzeće Vodovod je uradilo veliki posao, povezivanjem atmosferske i fekalne kanalizacije, 750 m saobraćajnice u prvoj fazi, potpuno rekonstruisano, skoro 80 cm više nasipa. Četrdeset godina, koliko postoji ova saobraćajanice prvi put je rađena i završena pre nekoliko nedelja. Urađeni su i trotoari sa obe strane za pešake. Sada ide zahtev građana za ležeće policajce i to se razmatra kako bi što pre doneli i to rešenje", kazao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

On dodaje da ovde nije kraj radovima, jer se od Dacove kafane do Ljubić Doma takođe završava kompletna saobraćajnicu.

"Pored samog Doma u Ljubiću smo posle 60 godina isplatili i uklonili objakat i napravili lepu okretnicu za autobuse. Ostala je deonica koja se radi oko 2,5 km. Kompletna Ulica Starčevića put, od Dacove kafane do Doma u Ljubiću koja će biti završena za deset dana", naglasio je gradonačelnik.

Za ove projekte pomoću Vlade RS, preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbeđeno je 73 miliona iz budžeta Republike Srbije i 2 miliona iz budžeta grada Čačka.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: