Društvo 0

08.10.2024.

16:17

Do marta potpuno novi vrtić u Gornjem Milanovcu; Radovi ubačeni u petu brzinu FOTO

Radovi na izgradnji novog objekta vrtića, kod bivše konfekcije "Rudnik" u Nevadama se odvijaju dobrim tempom, a postavljene su i skele za fasadu.

Izvor: RINA

Do marta potpuno novi vrtić u Gornjem Milanovcu; Radovi ubačeni u petu brzinu FOTO
RINA

Podeli:

Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac je sa svojim saradnicima i direktorkom vrtića Majom Milović obišao radove.

"Danas sam izdao nalog da se ukloni ovaj stari objekt koji je izgoreo u požaru, s obzirom da su sve nadležne institucije izvršile inspekciju. Očekujemo od javnog tužioca da se konačno izjasni o požaru koji je nastao na objektu. Što se tiče novog objekta koji gradimo, želim da se zahvalim kompaniji "Jadran",  koja  nam je izašla u susret i maksimalno pojačala ekipe koje su i danas ovde na gradilištu. Do kraja godine će biti kompletno završen objekat", rekao je Kovačević za RINU.

Dodao je da je takođe izdao nalog da se odmah uradi rešenje unutrašnjeg uređenja i opremanja samog objekta, a apliciraće kod Ministarstva prosvete za novac za opremanje.

"Cilj nam je da u toku januara, eventualno februara, opremimo objekat i da ga najkasnije do prvog marta predamo deci na upotrebu. Uspećemo da smestimo svu decu koja su pohađala vrtić koji je izgoreo ovde u novi objekat. Imaćemo još dodatnih mesta kako bismo smanjili listu čekanja, a da bismo je u potpunosti ukinuli moraćemo da gradimo još jedan objekat vrtića", rekao je Kovačević.

RINA

Predsednik je ovom prilikom dodao da će se obratiti Vladi Republike Srbije za finansijsku pomoć, kako bi se izgradio još jedan objekat vrtića, jer se jedino na taj način lista čekanja može u potpunosti ukinuti.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: