Društvo 0

07.09.2024.

21:05

Velika šansa za srpske đake

Svečano je juče proslavljena 121 godina od postojanja prvog odeljenja Mašinsko-saobraćajne škole u Čačku.

Izvor: RINA

Velika šansa za srpske đake
Shutterstock/AKA_KerKer

Podeli:

Tim povodom otvoren je objekat za učenike tekstilnog smera, koji pohađaju dualni sistem obrazovanja. Vrednost ove investicije je nešto oko 40 miliona dinara, koja su izdvojena iz budžeta Grada Čačka.

Gradonačelnik Milun Todorović čestitao je direktoru, nastavnicima i učenicima Dan škole i poželeo dobro znanje i dobru praksu učenicima, koji će pohađati nastavu dualnog obrazovanja u novom objektu. Podsetio je da su početak sistema dualnog obrazovanja u našem gradu inicirali su naši privrednici, pre svega tekstilne industrije.

Objekat je površine oko 320 metara kvadratnih, sa četiri učionice, opremljene i računarima i mašinama za šivenje, kao i prostorijom za izložbeni prostor, gde će učenici prikazivati sve ono što rade.

Gradonačelnik Todorović je podsetio da se uskoro očekuje i izgradnja jedne od kapitalnih investicija Trening centra, prostora namenjenog za dualno obrazovanje svih smerova, za učenike, ali i odrasle.

Otvaranju objekta prisustvovala je i Gabrijela Grujić, v.d. direktora Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: