Društvo 0

26.08.2024.

12:50

Oni su kupili kuću na selu za 10.000 evra i nisu se pokajali

Dok većina mladih trbuhom za kruhom iz sela ide u grad, da može i drugačije, na svom ličnom primeru pokazuje šestočlana porodica Simić.

Izvor: RINA

Oni su kupili kuću na selu za 10.000 evra i nisu se pokajali
RINA

Podeli:

Mladi bračni par Simić, Marijana i Nemanja, ima četvoro dece i odlučili su da se prijave na javni konkurs Ministarstva za brigu o selu i dobili su 10.000 evra za kupovinu seoske kuće s okućnicom. Skućili su se u plodnom i rodnom moravskom selu Zablaće.

Simići kažu da su, pored dobre životne odluke da imaju četvoro dece, doneli još jednu odličnu odluku, a to je konkurs za seosku kuću s okućnicom preko Ministarstva za brigu o selu.

"Smatram da ovom odlukom ništa pogrešili nismo što smo konkurisali i što ostajemo na selu da živimo i da radimo ovde u Zablaću. Ovde je na sreću plodna zemlja, imamo baštu, raznorazno povrće, nešto kukuruza. Takođe, imamo i živinu, domaće koke i piliće. Naši dalji planovi su da probamo da proširimo objekat i da možda postavimo neke plastenike, s obzirom na to da nam je plac od nekih 33 ara, smatramo da bi nam to bilo dobro i jedan možda pomoćni objekat da gajimo svinje", rekao je za Regionalnu informativnu novinsku agenciju RINA Nemanja Simić iz čačanskog sela Zablaće.

On je rekao da deca vole selo, imaju prostora za igru i za lepo detinjstvo, dok je njegova supruga Marijana takođe zadovoljna što su konačno dobili svoj krov nad glavom, kao i sigurnost koju im omogućava život na selu.

"Zadovoljni smo odlukom što smo konkurisali i sebi omogućili da imamo nešto svoje, dobra opcija u svakom slučaju, jer pre ovoga nismo imali nešto naše. Naravno, zahteva dosta ulaganja, jer planiramo i proširenje, ipak imamo četvoro dece. Naravno, sve zahteva rad, spremni smo da se borimo i radimo, što je normalno, ako uspemo, uradili plastenike", zaključila je Marijana Simić.

Porodice poput Simića iz Zablaća pokazuju da se može i te kako lepo živeti na selu, posebno kada postoji pomoć države, koju je u ovom slučaju organizovalo Ministarstvo za brigu o selu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: