Društvo 1

21.08.2024.

18:45

Krađa vode će im doći glave: Pljušte kazne za nesavesne sugrađane

Usled loše hidrološke situacije i manjeg priliva vode od strane vodozahvata "Rzav", opština Lučani bila je prinuđena da uvede restrikcije vode na čitavoj teritoriji opštine.

Izvor: RINA

Krađa vode će im doći glave: Pljušte kazne za nesavesne sugrađane
RINA

Podeli:

Odmah nakon toga nadležne inspekcije izašle su na teren i sa stručnom službom JKP "Komunlac" ustanovili ogromne gubitke vode u vidu krađe, kao i neracionalnoog korišćenja i vreme kada je to strogo zabranjeno i kažnjivo.

"Pored toga što je krađa vode ustanovljena kod fizičkih lica, imali smo slučaj neracionalnog korišćenja kod dva privredna subjekta, što nas je izuzetno iznenadilo. Pored prekršajnih prijava koje će biti pisane odgovornim licima, biće podnete i krivične, jer su dana 14. avgusta zbog nekih postupaka doveli u pitanje sistem vodosnadbevanja u opštini Lučani", kazao je za agenciju RINA, Milivoje Dolović prvi čovek opštine Lučani.

Trenutno je sistem vodosnadvevanja pod kontrolom uprkos smanjenom dotoku od strane "Rzava" i ono što je bitno jeste da u svim domaćinstvima ima vode zbog čega je ukinuta i restrikcija iste.

"Pored prekršajnih i krivičnih prijava prijava, kako fizičkim licima kao i određenim privrednim subjektima jer je to jedini način da se određeni ljudi u Lucanima nauče pameti i da ne pomisle da ikad vise kradu vodu. Naravno mi na ovome nećemo stati i u narednom periodu kada nam je voda preko potrebna, inspekcijski nadzori biće pojačani 24 časa", rekao je Dolovic.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

14 h

Podeli: