Društvo 1

03.08.2024.

14:40

Značajan projekat za sve Čačane: Gradi se nova bolnica

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da završen projekat za izgradnju nove bolnice u Čačku.

Izvor: Morava info

Značajan projekat za sve Čačane: Gradi se nova bolnica
Steve Design/Shutterstock

Podeli:

On je to rekao danas u Čačku nakon polaganja kamena temeljca za novu zgradu NTP, prenosi Morava info.

"To je izuzetno veliki i skup projekat, ali verovatno i najznačajniji za sve Čačane. Verujem da ćemo u kratkom periodu imati konkretne vesti što se tiče izgradnje bolnice u Čačku, i kakvi su nam planovi. To jeste pitanje koje je uslov normalnog života u Čačku. Znam da gradite Muzej košarke i Čačak je dobio potpuno novu dimenziju. Ono što je najvažnije je da ljudi ostanu da žive ovde, da ne odlaze svi u Beograd ili Novi Sad. Pre svega, vi koji ste uspešni domaćini, da ostanete i vi, i vaša deca i vaši unuci da razvijate Čačak, koji je i u doba socijalizma i komunizma zadržao taj inovativno-preduzetnički duh. Uvek je bio buntovan, ali kreativno buntovan i hrabar u preduzetničkom smislu, a to se i danas vidi po svim uspešnim kompanijama koje imate", rekao je premijer Srbije.

Vučević je istakao i da se privodi kraju nastavak izgradnje Koridora 11, odnosno auto-puta "Miloš Veliki" ka Požegi, kao i da predstoje radovi na trasi Moravskog koridora od Kraljeva do Preljine.

"Deo oko Mrčajevaca je zahtevniji za rad, ali nadam se nadam se da ćemo uspešno prevazići prepreke i nastaviti izgradnja ka Kraljevu, što je velika dobit, ne samo za Čačak, već i za Raški i Zlatiborski okrug", naveo je predsednik Vlade Srbije.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: