Društvo 0

09.07.2024.

20:10

Čačanin rešio da digitalizuje pokojnike VIDEO

Jedan Čačanin patentirao je digitalne umrlice, a projektom je zamislio da se čitulje više ne lepe po stubovima i tarabama već da se iz jednog centra objavljuju na posebnim displejima na nivou cele Srbije.

Izvor: B92.net/TV Prva

Čačanin rešio da digitalizuje pokojnike VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Goran Stanković je rešio da pokojnike digitalizuje, a do ideje je došao na ličnom primeru i gledajući kako umrlice završavaju u kanti za smeće.

"U današnjem svetu digitalizacije, da nešto i mi uradimo za naše pokojnike ili naše najmilije koji više nisu s nama. Svi ćemo mi umreti, pa da ne dozvolimo da i mi sutra završimo nekoj banderi, da nas ne veše na bandere, na nevreme, kiša, sneg, na put i da završimo svi mi isto u kanti za smeće", rekao je Stanković.

Projekt koji je patentirao predočio je na nekoliko prezentacija i tvrdi da je maksimalno podržan. Jedino je potreban investitor da ostvari svoju ideju.

"Umrlice se neće naplaćivati za naše najmilije, ali kao što imaju čitulje koje se naplaćuju za novine, tako će se i ovde naplaćivati recimo čitulje ili reklama za pogrebna preduzeća, za kamenorezce koji prave spomenike koji tu mogu da se reklamiraju, za cvećare koje prave suze za naše pokojnike. Isto tako će se recimo naplaćivati taj termin reklame. Tako da sva ulaganja u početku, postavljanje nabavka tih displeja, postavljanje tih displeja i sutra održavanje tih displeja vraćaju se i sama sebe isplaćaju", zaključio je Stanković.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: