Društvo 0

24.06.2024.

15:14

Sprema se spektakl na ustaničkom brdu

Pravi spektakl održaće se za Vidovdan na ustaničkom brdu Ljubić, kada će uz bogat kulturno-istorijski program biti održana još jedna manifestacija Carski i Tanaskovi dani.

Izvor: RINA

Sprema se spektakl na ustaničkom brdu
RINA

Podeli:

"Prvi put u Srbiji održaće se natpevavanje pred žirijem naših najmlađih naraštaja, zatim dva koncerta bez sumnje skrenuće pažnju javnosti , jedan je Vere Stolić koji će se održati istog dana a drugi Srba iz regiona, krajiške grupe 'Tromeđa'. Predstaviće se i poznati guslari Slavko Perošević,epski pesnik, Radovan Suknović, guslar iz Crne Gore", kažu za RINU organizatori.

Tokom manifestacije Carski i Tanaskovi dani biće upriličeno i prvo predstavljanje filma ,,Srce Johanovo”.

"Snimanje filma o stradanju Srba na kosovu u produkciji Bandur filma tek je završeno. Film je važno I veliko svedočenje o trgovini ljudskim organima i snimljen je po istinitoj priči Veselina Dželetovića. U septembru bi trebao da se nađe u bioskopima a u petak na Vidovdan biće prvi put prikazani delovi sa snimanja u tragičnoj sudbini naših stradalnika kojima su vađeni organi u žutoj kući", dodaju organizatori.

O samom filmu pored Dželetovića govoriće vlasnik produkcije Bandur film Dragan Ivanović.

O značaju Ljubića, ustanicima i viševekovnoj borbi za slobodu ustanika govoriće istoričari i književnici Veselin Dželetović, Saša Marušić, Đorđe Sibinović Zoran Cvetkoović, Marko S. Marković, Lune Levajac.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: