Društvo 2

18.06.2024.

17:30

Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto ali sprema se za takmičenje u Engleskoj

Sezona na gradskim bazenima u Čačku je počela, a to je iskoristio i poznati paratriatlonac iz grada na Moravi, koji se priprema za takmičenje u Engleskoj.

Izvor: RINA

Lazar iz Čačka vidi samo dva odsto ali sprema se za takmičenje u Engleskoj
RINA

Podeli:

Lazar Filipović je momak koji snagom svoje čelične volje ruši sve predrasude i barijere i to sa svega dva odsto vida. Ono što je važno za dobru kondiciju, kako ovaj paratriatlonac ističe,  pre svega jeste trening, a posebno naglašava benefite plivanja kao prve jutarnje aktivnosti.

"Benefiti plivanja su višestruki, što je opšte poznato, pogotovo, ako bi uzeli plivanje kao prvu aktivnost neke jutarnje gimnastike. Za razliku od drugih sportova, nekako je bezbolnije, a sa druge strane sam uticaj vode kao neko njeno mehaničko delovanje i kako se u horizontalnom položaju aktivira čitavo telo, odnosno kardiovaskularni i respiratorni sistem. Sa druge strane, svi znamo šta znači umiti se ujutro, a kamo li kada smo u vodi u ovako  jednom lepom ambijentu ujutro uz prve zrake sunca, to je zaista jedan poseban benefit u samom pogledu fizičke aktivnosti. U mom slučaju pored svega toga, imam veliki benefit otvorenih bazena u Čačku, jer ne moram da putujem tokom letnje sezone u druge gradove kako bih kontinuirano trenirao i pripremao se za buduća tzakmičenja, među kojima je i Engleska”, rekao je za RINU Filipović.

RINA

Lazar je u Srbiju, ali i u Čačak, doneo brojne medalje, a kako je rekao u Engleskoj, s obzirom na to da je pretposlednja trka tog kvalifikacionog perioda za paraolimpijske igre, posebno što se dosta i sprema očekuje uspeh, jer se maksimalno priprema.

"Imajući u vidu da je čitava sezona pokazala dobru pripremljenost, jer sam na početku doneo bronzanu medalju sa Svetskog kupa iz Turske, pre deset dana sam se vratio sa dve trke u Španiji gde sam bio drugi i u Italiji gde sam bio treći. Od Engleske iskreno očekujem dosta i pre svega voleo bih da sve ono koliko sam pripremljen dam na toj trci, jer će od toga dosta zavisiti i čitavo formiranje startne liste za paraolimpijske igre”, zaključio je Lazar.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: