Društvo 0

11.06.2024.

10:54

Otvoren prvi ovakav sportski teren u Čačku VIDEO

Otvoren je sportski teren za padel u Čačku.

Izvor: B92.net/TV Prva

Otvoren prvi ovakav sportski teren u Čačku VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Pre svega, ova igra se čini da je slična s tenisom, od tenisa se dosta razlikuje, isključivo se igra u takozvanom dublu, gde učestvuju četiri igrača. Ova igra je nešto novo što je stiglo u Čačak, mi smo po prvi, drugi put svi od ovih momaka ovde zajedno igramo i učimo pravila i neke tehnike ove igre. Tako da, jako dinamičan i jako zanimljiv sport za svakog rekreativca, jako ono što je bitnije od tenisa, što je tehnički dosta lakše ga naučiti nego sam tenis, tako da preporučujem svakome da dođe da se oproba u ovoj igri", rekao je Ilija Spasojević, sportista rekreativac.

"Interesantniji su poeni, ima uključeno staklo od čega može da se odbija, samim tim duže i traju poeni. Uglavnom se igraju dublovi, dva na dva, single ne može da se igra", rekao je Filip Paunović, sportista rekreativac.

Čačak je grad košarke, karatea, fudbala, stonog tenisa, tenisa, biciklizma, atletike i svih ostalih sportova. Preko 40 sportskih grana ima u Čačku, odnosno klubova koji su aktuelni članovi sportskih saveza u 40 sportskih grana.

"Mi smo došli na ideju da obogatimo sadržaje koje imamo u izobilju na prelepom prostoru, tako da smo od četiri šljake teniskih terena, taj četvrti poslednji koji se realno i slabo koristio proteklih godina, pretvorili u padel, a ideja je došla pre svega od naših posetilaca koji su pokazali interesovanje za ovim dosta atraktivnim i sve popularnijim sportom", rekao je Dejan Kolarević, iz Sportskog centra "Mladost" u Čačku.

Kako navodi Kolarević, očekuje da će uskoro Čačak dobiti i prvi klub padela i da će se on aktivno uključiti u takmičenja.

"Što se tiče Sportskog centra Mladosti, mi smo uz podršku grada Čačka uspeli da obezbedimo uslove, da izgradimo ovaj teren i tako da, kažem još jednom, obezbedimo optimalne uslove, kako za rekreativce, tako verujemo da sutra i za aktivne sportiste koji će se baviti padelom", dodao je Kolarević.

Trenutno je besplatno korišćenje novog padel terena.

"Sada u samom početku je besplatno korišćenje, mi smo obezbedili i garniture reketa, garniture loptica, jer sve to iziskuje neke posebne rekvizite, kako mnogi kažu, za mali stakleni tenis sa martinellama, tako da naši posetioci besplatno još uvek mogu da koriste, a od jednog perioda će se uvesti i naplaćivanje korišćenja termina, da bi se jednostavno dovelo u red, da ne bismo došli u situaciju da više njih u jednom trenutku želi da koristi ovaj padel teren, tako da će cena biti 1200 dinara odlukom upravnog odbora po satu, što je poprilično, da kažem, popularna cena, jer se uglavnom igra u dublovima, tako da četiri igrača u jednom trenutku mogu da igraju na padel terenu", objasnio je.

Kako izgleda padel teren pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: