Utorak, 30.01.2024.

11:28

Foto-klopke "love" nesavesne Čačane VIDEO

Fotoklopke, love, nesavesne Čačane koji neadekvatno odlažu smeće i stvaraju divlje deponije.

Izvor: B92.net, TV Prva

Foto-klopke
Foto: Printscreen TV Prva

Komunalna milicija je u prethodnih nekoliko meseci intervenisala više od 100 puta kako bi rešila ovaj gorući problem.

"Komunalna milicija koja je sastavljena u gradske uprave za inspekcijski nadzor, u toku prošle godine je postupila u preko 100 predmeta, kada su otkriveni sankcionisani prekršioci koji su odlagali otpad mimo propisa. Uglavnom se radilo o komunalnom otpadu koji je nastao u domaćinstvu, u građevinskom otpadu, u šutu, vrtom otpadu, a bilo je i slučajeva kada su bačeni otpad koji je nastao usled radova", rekao je Mirko Vučićević, komunalni milicajac.

Kako navodi Vučićević, uglavnom predmeti bili u vidu bacanja smeća, ali uvidom u dokumentaciju oktiveno je i da je bilo napuštanja životinja, paljenje otpada, kretanje po zelenim površinama u okviru parka.

"Najveći broj prekršaja je pronađen sa uvidom u fotoklopke, a najveći broj slučajeva i pronađen dokumentacijom, tako da to može da bude i račun, plaćanje putarine, zatim neke otpremnice, računi, sveske, bilo šta nam ukazuje o poreklu tog otpada. Dalje se vrši postupak i ukazuje licu da je pronađeno i onda se saznaje ko je prekršilac tog prekršaja", rekao je Vučićević.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: