Utorak, 18.07.2023.

14:27

Došao iz Indije kako bi brao maline u Srbiji: "Visoke temperature mi ne predstavljaju problem" VIDEO

Tokom sezone branja malina već nekoliko godina ističe se nedostatak adekvatne radne snage, tako da vlasnici neretko angažuju ljude iz drugih opština i zemalja.

Izvor: B92.net, TV Prva

Došao iz Indije kako bi brao maline u Srbiji:
Foto: Printscreen TV Prva

Na jednom od ariljskih malinjaka radi Indijac, Navin Komar, koji je žitelj Srbije nešto više od pola godine.

Navin dolazi iz indijske savezne države Pandžab, a u Srbiju je doputovao sa još nekoliko svojih sunarodnika koji su u međuvremenu otišli u Italiju.

"Po prvi put sam na poslu branje maline i trebalo mi je malo vremena da se prilagodim. Visoke temperature mi ne predstavljaju problem s obzirom na to da su takvi uslovi u Indiji češći. Ljudi su ovde veoma fini što mi malo olakšava celokupnu situaciju", rekao je Komar.

U svojoj matičnoj zemlji dvadesetsedmogodišnji Navin je radio kao vozač. U Arilje je došao kako bi radio kao krojač i upravo na taj način se upoznao sa vlasnikom malinjaka, nekadašnjim košarkašem, Đorđem Lazovićem koji ističe da se Navin brzo navikao na novu biljnu kulturu.

Još informacija pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: