Sport 7

08.08.2024.

10:53

Muzej Novaka Đokovića niče u "Beogradu na vodi"

Muzej posvećen najvećem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću trebalo bi da nikne u "Beogradu na vodi".

Izvor: Novosti/S.Rajić

Muzej Novaka Đokovića niče u "Beogradu na vodi"
Profimedia/IMAGO/INPHO/James Crombie JRY

Podeli:

Tako da će srpska prestonica dobiti još jednu atrakciju kojom će pojačati svoju turističku ponudu, a istovremeno se odužiti legendarnom sportisti koji je godinama slavom pronosio ime Srbije širom sveta.

Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", država je porodici velikana belog sporta ponudila lokaciju omeđenu ulicama Nikolaja Kravcova, Luke Ćelovića Trebinjca i Bulevara Vudroa Vilsona i ona se ozbiljno razmatra.

Očekuje se da ova ideja tokom naredne nedelje bude predstavljena i Novaku, koji bi posle istorijskog uspeha i osvajanja zlata na Olimpijskim igrama u Parizu trebao da stigne u svoj rodni grad.

Da je država i te kako zainteresovana za izgradnju muzeja posvećenog Noletu, potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu.

"Palma de Majorka ima muzej posvećen Rafaelu Nadalu. Novak jeste veći od Nadala u tom veličanstvenom sportu. Ne znam da li znate kolika je njegova popularnost, ne samo ovde već, recimo, u Kini, da kada poklonite nekom kineskom funkcioneru reket Novaka Đokovića, on to ne sme da uzme, jer bi se to smatralo prevelikim i preskupim poklonom", rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio nadu da posao oko muzeja može da bude završen i pre 2027, kada se u Beogradu održava "Ekspo":

"I time Beograd postaje glavni centar, metropola celog regiona, ne samo bivše Jugoslavije, već i značajno šire od toga. Morate da imate takav grad, da biste mogli da privučete ljude i verujem da smo na dobrom putu", dodao je predsednik.

Sadržaj koji će biti ponuđen posetiocima Novakovog muzeja trenutno nije poznat, ali budući da je najavljeno i da se izvode paralele sa sličnom institucijom posvećenom Nadalu, trebalo bi očekivati bogatu ponudu. Tako se na Majorki, u objektu u sklopu Rafine Teniske akademije na dva sprata nudi pregršt interaktivnog sadržaja. Takođe, izloženi su svi najvažniji pehari koje je osvajao, reketi i oprema u kojoj je dolazio do uspeha. U tom kompleksu se osim restorana i kafeterija za okrepljenje, nalaze i prodavnica sa majicama i suvenirima. Isto tako, Nadal je rešio da pet odsto od prihoda ulaznica odvaja za svoju fondaciju.

Najava na Vimbldonu

Tokom Vimbldona Novak se dotakao slične teme u razgovoru sa novinarima i potajno nagovestio projekat.

"Nadam se da ćemo moći da imamo sportski muzej, ne mi kao porodica, nego Srbija, Savez, Olimpijski komitet, smatram da je Srbija toliko uspeha u sportu imala i da je sport stvarno zadužio Srbiju. Meni je prosto neshvatljivo kako mi i dalje nemamo sportski muzej da svaki turista ili stranac koji uđe u Beograd ili Srbiju da mu to bude jedna od top deset destinacija koje mora da poseti. Nadam se da će i država nešto da učini, jer stvarno sport to zaslužuje. Videćemo šta će sa tim biti", rekao je Nole tada.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Servisne informacije

Ovi delovi Beograda ostaju bez vode ceo dan

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Savski venac, u četvrtak, 19. septembra, od 8 do 22 sata bez vode će ostati potrošači u Ulici Sanje Živanovića, od Ruske do Brzakove, saopštavaju iz JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija”.

21:15

18.9.2024.

1 d

Podeli: