Servisne informacije 0

10.09.2024.

14:32

Otkriven uzrok požara na Vračaru VIDEO

uče u prepodnevnim satima došlo je do požara u restoranu "Steak and Pizza Dimitrije" na uglu Mileševske i Lozničke ulice, na Vračaru.

Izvor: blic.rs/Jelena Stefanović

Otkriven uzrok požara na Vračaru VIDEO
EPA/ANDY RAIN

Podeli:

Veliki broj vatrogasaca izašao je na teren i požar je brzo lokalizovan.

Kako za "Blic" kaže vlasnik restorana, požar je izbio na krovnom ventilu, a širenje vatre sprečeno je redovnim održavanjem kanala koji vode do ventila krova.

Kako pojašnjava, da su kanali kojim slučajem bili zapušeni zbog konstantnog spremanja hrane, požar bi još jače buknuo i ne bi mogao tako brzo da se lokalizuje.

"Juče je izgledalo mnogo strašnije nego što jeste. Upalio se krovni ventil, a samo zbog redovnog održavanja kanala nije došlo do širenja požara, već se on zadržao samo na krovu. Vatrogasci su stigli u rekordnom roku, za samo 3 minute i stavili požar pod kontrolu", naveo je vlasnik po kom lokal nosi ime, Dimitrije Pošarac.

Na svu sreću, niko nije povređen, a šteta je minimalna.

"Imamo štetu samo na krovu, što je i normalno zbog gašenja požara. Restoran nije oštećen, ali ne možemo da radimo dok se motor ne stavi za ventilaciju. Sada znamo da je možda krov loše mesto za njega", dodaje naš sagovornik.

Dimitrije Pošarac kaže da su stanari imali razumevanja, kao i da je u trenutku kada je požar izbio on bio u lokalu, ali zbog brze reakcije niko nije mogao da bude povređen.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: