Servisne informacije 0

08.07.2024.

14:44

Naknade za zakup, uređenje i održavanje površine groblja – šta obuhvataju i kada se plaćaju?

U skladu sa važećim propisima naknada za zakup, uređenje i održavanje površine groblja plaća se za korišćenje usluga na groblju kao što su: održavanje puteva i staza, zelenila, česmi, javne rasvete, krematorijuma, kapela, čistoće.

Izvor: B92.net

Naknade za zakup, uređenje i održavanje površine groblja – šta obuhvataju i kada se plaćaju?
JKP “Pogrebne usluge”

Podeli:

"Želeli bi da podsetimo sugrađane i korsinike gorbnih mesta da je rok obaveznog počivanja preminulog u grobnom mestu 10 godina,  koji se nakon ovog perioda može produžiti, pod uslovom da se grobno mesto uredno održava i da je plaćena naknada za protekli period počivanja. Ova naknada se plaća jednom godišnje i to unapred, najkasnije u roku od 30 dana od dana isteka roka za koji je već plaćena", navode iz JKP "Pogrebne usluge" Beograd.

Posmrtni ostataci iz grobnih mesta kojima je istakao rok obaveznog počivanja a isti nije produžen, preduzeće može da prenese u poseban zajednički grob ili grobnicu i odredi drugog korisnika grobnog mesta, a nadgrobna obeležja ukloni bez obaveze njihovog čuvanja. Pre prenosa posmrtnih ostataka, korisnci grobnih mesta se u pisanoj formi obaveštavaju da su u obavezi izmirivanja dugovanja. Nakon ovoga, putem obaveštenja u sredstvima javnog informisanja pozivaju se da regulišu status istih, uz ukazivanje na posledice propuštanja.

Ekshumacije i dodeljivanje grobnog mesta drugom korisniku zbog neplaćanja, je krajnja mera koju JKP „Pogrebne usluge“ Beograd nastoji da izbegne, zbog čega podsećamo sugrađane na obavezu izmirivanja godišnje naknade za zakup, uređenje i održavanje površine groblja. Molimo korisnike grobnih mesta da prilikokm vršenja uplata ažuriraju i svoje adrese ukoliko je došlo do promena, kako bi blagovremeno bili obavešteni o svim važnim informacijama vezanim za grobna mesta o kojima se staraju.

Korisnici grobnih mesta imaju mogućnost da izvrše besplatnu on-lajn proveru statusa svojih uplata za grobna mesta na zvaničnoj internet stranici JKP „Pogrebne usluge“ Beograd, a omogućena je i uplata dugovanja na više mesečnih rata.

Pored šaltera grobalja, korisnici uplate mogu da izvrše i e-bankingom, m-bankingom, ili platnim karticama na veb sajtu preduzeća. Reč o relativno skromnim iznosima koji se kreću između 1.466,00 i 6.232,00 dinara i koji plaćaju jednom godišnje, ali je njihovo redovno izirivanje je od izuzetnog značaja ne samo za JKP „Pogrebne usluge“ Beograd, već i za većinu sugrađana koji redovno izmiruju svoje obaveze i s pravom očekuju da naša groblja budu uredna i održavana.

Detaljnije informacije sugrađani mogu dobiti na:
011/2071- 361 (radnim danima od 7 do 15 časova).
011/2071-360 (radnim danima i subotom od 7 do 15 časova).
uplate@beogradskagroblja.rs
info@beograskagroblja.rs

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: