Servisne informacije 0

22.06.2024.

8:19

Beograđani, ovo je detaljan spisak svih izmena u gradskom prevozu u narednom periodu

Tokom vikenda i naredne sedmice doćiće do izmene režima rada gradskog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Izvor: B92.net

Beograđani, ovo je detaljan spisak svih izmena u gradskom prevozu u narednom periodu
Mirko Kuzmanovic/Shutterstock.com

Podeli:

Tokom snimanja TV serije "Bibliotekari" u ulicama Kralja Milana i Terazije (deo između Trga Slavija i Trga Nikole Pašića), 23. juna, od 6 do 16 časova, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tokom snimanja serije doći će do potpune obustave saobraćaja na ovoj deonici, zbog čega će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

– ukida se privremena autobuska linija 22A od prvih jutarnjih polazaka do 16 časova;
– elektrobus linija EKO 2 će saobraćati na skraćenoj trasi Trg Slavija – Beograd na vodi i nosiće oznaku EKO 2L;
– autobusi sa linije 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom: Terazije – Trg Nikole Pašića – Kneza Miloša – Nemanjina – Trg Slavija i dalje redovnom trasom;
– minibus linija E9 će u oba smera, umesto preko Terazija, saobraćati od Trga Slavija sledećom trasom: Beogradska – Bulevar kralja Aleksandra – Trg Nikole Pašića – Dečanska – Makedonska – Trg republike i dalje redovnom trasom.

Radovi u Ulici kralja Milana

Tokom izvođenja radova na pregledu i popravci trolejbuske kontakt mreže u Ulici kralja Milana, od 22. juna do 2. septembra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi se izvode na delu od Ulice kneza Miloša do Trga republike. Tokom izvođenja radova biće zauzete krajnje desne saobraćajne trake (žute trake) u oba smera, pri čemu ovi radovi neće uticati na funkcionisanje stajališta na predmetnoj deonici (u oba smera).

Zbog izvođenja radova privremeno će biti skraćena trolejbuska linija 29 do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L. Uspostavlja se autobuska linija 22A, koja će saobraćati na relaciji Studentski trg – Trg Slavija.

Menja se i rad linija tokom izvođenja radova u Bulevaru Zorana Đinđića

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Zorana Đinđića, na delu od Španskih boraca do Bulevara umetnosti (desna kolovozna traka, smer ka Zemunu – potpuno zatvaranje za saobraćaj), koje izvodi "Beograd-put", od 22. juna. do 27. juna biće izmenjen režim rada vozila na linijama JGP- a, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila sa linije 17 će u smeru ka Zemunu saobraćati na trasi Bulevar Arsenija Čarnojevića – Omladinskih brigada i dalje redovno, dok će u smeru ka Konjarniku saobraćati redovnom trasom.

Vozila sa linije 68, u smeru ka Bloku 70, ići će trasom: Bulevar Zorana Đinđića – Španskih boraca – Bulevar Mihajla Pupina – Bulevar umetnosti – Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovnom trasom. U smeru ka Zelenom vencu vozila će saobraćati redovnom trasom.

Vozila sa linija 70, 74 i ADA 5, u smeru ka Bežanijskoj kosi, saobraćaće trasom: Bulevar Arsenija Čarnojevića – Omladinskih brigada – Bulevar Zorana Đinđića i dalje redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trasa vozila će koristiti postojeća stajališta JGP-a.

Promena režima rada linije 501

Tokom radova na rehabilitaciji mosta u Letićevoj ulici, u neposrednoj blizini raskrsnice sa Ulicom oslobođenja, od 22. juna 2024. godine do 7. februara 2025. godine doći će do promena u radu linije 501, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje Letićeve ulice u visini mosta, zbog čega će vozila sa linije 501 od Petlovog brda saobraćati redovnom trasom do kružnog toka u zoni raskrsnice Ulice oslobođenja i Kružnog puta Kijevo i nosiće oznaku 501L (Petlovo brdo – Kneževac).

Vozila će kao polazno i dolazno stajalište koristiti stajalište "Kneževac" u visini istoimene okretnice.

Radovi u Ulici Vučka Milićevića u Begaljici

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju i uređenju Ulice Vučka Milićevića (opština Grocka), na delu od Ulice vojvode Mišića do Ulice 15. maja, od 21. juna, od 19 časova do 24. juna, do 4 časa, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U toku radova doći će do zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će linije javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

– vozila sa linije 302 će saobraćati skraćeno do centra Grocke, odnosno promenu smera će vršiti sistemom ulica: Smederevski put – isključenje sa Smederevskog puta na Bulevar oslobođenja – Bulevar oslobođenja – uključenje iz Bulevara oslobođenja na Smederevski put – Smederevski put i dalje redovno prema Beogradu, a nosiće oznaku 302L;
– linija 301N će saobraćati skraćeno do centra Grocke, odnosno promenu smera će vršiti sistemom ulica: Smederevski put – isključenje sa Smederevskog puta na Bulevar oslobođenja – Bulevar oslobođenja – uključenje sa Bulevara oslobođenja na Smederevski put – Smederevski put i dalje redovno prema Beogradu;
– privremeno se uspostavlja autobuska linija 302L1 koja će saobraćati na relaciji Grocka (stajalište "Šumadijska") – Brestovik – Pudarci – Begaljica.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća, kao i novouspostavljena privremena stajališta za linije 302L i 301N:
– "Bulevar oslobođenja 1" (dolazno stajalište) – u Bulevaru revolucije, pet metara ispred zaustavne linije u zoni skretanja u Bulevar oslobođenja;
– "Bulevar oslobođenja 1" (polazno stajalište) – u Bulevaru revolucije, 20 metara posle zaustavne linije u zoni skretanja iz Bulevara oslobođenja, navodi se u saopštenju.

Izmena režima rada linija javnog prevoza tokom održavanja svečanosti povodom Dana policije

Tokom održavanja svečanosti povodom Dana policije, 23. juna, od 00.00 do 17 časova, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Za saobraćaj će biti zatvoren Obrenovački drum, na delu od Ulice Svetolika Lazarevića Laze do Ulice Bore Stankovića, zbog čega će vozila javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

– linija 54 (oba smera): Lole Ribara – Savska do privremenog terminusa u Savskoj ulici, neposredno posle zone raskrsnice sa Ulicom Lole Ribara, a nosiće oznaku 54L (Miljakovac 1 – Železnik /Savska/);
– linija 92 (oba smera): Radnička – Savska magistrala – Bore Stankovića – Obrenovački drum i dalje redovno, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Strpite se, sve zavisi od Dunava

Na Adi Ciganliji i skoro svim prestoničkim bazenima kupališna sezona već je počela, ali brojni Beograđani čekaju da se postavi pontonski most i otvori Lido u Zemunu.

13:28

27.6.2024.

1 d

Podeli: