Politika 4

10.10.2024.

17:27

Beograd dobija najmodernije postrojenje za preradu otpadnih voda

Beograd će dobiti najmodernije postrojenje za preradu otpadnih voda, navode iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: Tanjug

Beograd dobija najmodernije postrojenje za preradu otpadnih voda
AU USAnakul/Shutterstock

Podeli:

Naime, na sednici Upravnog odbora za sprovođenje projekta izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda "Veliko selo" danas je u Parizu potvrđeno da će u buduće postrojenje biti ugrađena najnovija tehnologija za tretman otpadnih voda, prema najvišim evropskim i svetskim standardima, saopštili su iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Sednici su prisustvovali državna sekretarka u MGSI Isidora Burić i pomoćnik ministra Dušan Radonjić, kao i menadžer Grada Beograda Miroslav Čučković, generalni direktor JКP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Radomir Vujadin i izvršni direktor za razvoj, projektovanje i investicije Vladimir Milojević.

Upravni odbor je formiran na osnovu sporazuma koji je potpisan između Srbije i francuske kompanije Suez prilikom poslednje posete francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

Njegov glavni zadatak je priprema projektno-tehničke i druge dokumentacije neophodne za potpisivanje komercijalnog ugovora između francuske i srpske strane.

Pre sastanka odbora, srpska delegacija je posetila postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Ašer, na severu Pariza, koje je izgradila i kojim upravlja kompanija Suez.

U saopštenju ističu da je kapacitet tog postrojenja pet miliona stanovnika i ono je trenutno najveće u Evropi a drugo po veličini u svetu.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: