Politika 0

21.08.2024.

19:23

Još jedna humana akcija u Beogradu: Sve donacije idu za decu obolelu od raka VIDEO

Plemenita akcija u Čuburskom parku. Dugokose devojke i devojčice donirale su svoju kosu od koje će biti izrađene perike kako bi se pomoglo deci oboleloj od raka.

Izvor: B92.net/TV Prva

Još jedna humana akcija u Beogradu: Sve donacije idu za decu obolelu od raka VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Potrebno je da kosa nije blajhana, da je minimalne dužine 30 centimetara, a iznad svega neophodna je volja da se pomogne malim herojima koji vode bitku sa karcinomom.

Projekat "da moja kosa bude tvoja kosa" traje već 4 godine i prikupljena su značajna sredstva, cilj javnog šišanja je da se izradi što više perika kako bi se devojčicama obolelim od raka vratio osmeh.

"Odlučila sam jer sam videla na fejsbuku, odnosno moja mama je videla, i onda ja sam odlučila da doniram kosu za decu obolelu od raka", rekla je Tara Mišković, devojčica koja je donirala svoju kosu.

"Osećam se lepo, nikakva specijalna odluka nije u pitanju to imamo u sebi ili nemamo da budemo humani. Nekako sam ceo život ponosna na svoju kosu, pa sam to htela da podelim i sa drugima da to bude jedan dobar i lep razlog", rekla je Radica Ivković, još jedna humana sugrađanka.

"Najveći motiv i cilje je da građani budu svesni da svakim svojim malim delom mogu učiniti veliko delo za nekog drugog, u ovom slučaju za devojčice koje se leče od raka", rekla je Mileva Ličina, iz udruženja "Uvek sa decom".

Od jedne donirane kose ne može da se napravi perika, potrebno je barem 3 ili 4, oni su do sada izradili 67 perika za devojčice. I nije dovoljna samo kosa, već i novac, ističu iz udruženja.

"Izrada jedne perike košta 53.100 dinara, za danas se prijavilo 27 donatora koji će donirati kosu. Mi pretpostavljamo da će neko i u prolazu videti, pa će da poželi da sedne i donira kosu", rekla je Ličina.

Pored žena sa dugom kosom pozivu su se odazvala i deca, ali i muškarci.

"To nas je nekako najviše iznenadilo. Što se tiče dece, to je posebna priča. Evo upravo imamo jednog dečaka koji je došao sa kratkom kosom i on plače zato što ne može donitati kosu jer nema tu dužinu, ali svakako on može donirati kosu i upotrebićemo je za izradu šišaka za periku", objasnila je Ličina.

Sva donirana kosa biće iskorišćena za izadu perika za decu koja se leče od raka na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: