Hronika 0

25.07.2024.

18:09

"Zapamtićete vi mene, skinuću vam uniformu": Pijan napao policajce, sledi mu tri godine robije

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je podigao optužnicu protiv M.Ž. (33) zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Izvor: Tanjug

"Zapamtićete vi mene, skinuću vam uniformu": Pijan napao policajce, sledi mu tri godine robije
Shutterstock/CC7

Podeli:

On je 30.01.2021. godine oko 00,05 časova u Beogradu, na teritoriji GO Novi Beograd, u ul. Dr Ivana Ribara u visini kućnog broja 46, pod dejstvom alkohola od 1,88 promila, usled čega su njegova sposobnost da shvati značaj svog dela i mogućnost da upravlja svojim postupcima bile bitno smanjene, svestan svog dela čije je izvršenje hteo, te svestan da je njegovo delo zabranjeno napao službeno lice u vršenju poslova javne bezbednosti.

Napadnuti su službenici Policijske brigade N.T. i D.M. pri čemu je policijskom službeniku N.T. nanesena laka telesna povreda na taj način što je osumnjičeni prilikom legitimisanja odbio da postupi po naredbi policijskih službenika da se zaustavi obraćajući im se pogrdnim rečima uz psovke, nakon čega je desnom rukom stisnutom u pesnicu zamahnuo u pravcu oštećenog N.T., te mu zadao udarac u predelu desnog ramena nanevši mu tom prilikom lake telesne povrede u vidu nagnječenja mekog tkiva desnog ramena i nadlaktice.

Nakon što mu je prišao oštećeni D.M. u nameri da ga savlada, nastavio je da se opire i pruža aktivan otpor, te mu se otrgao nakon čega je oštećeni N.T. zajdeno sa oštećenim D.M. uspeo da savlada okrivljenog za koje vreme im je isti upućivao pretnje: “Zapamtićete vi mene, ja sam sa Novog Beograda, skinuću vam uniformu”, saopštilo je Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Javni tužilac je predložio Trećem osnovnom sudu u Beogradu da okrivljenog oglasi krivim i kazni po zakonu na kaznu zatvora u trajanju ne kraćem od tri godine, kao i da mu izrekne meru bezbednosti Obavezno lečenje alkoholičara iz člana 84. Krivičnog zakonika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: