Hronika 0

22.10.2024.

12:12

Dečak udaren na Novom Beogradu prebačen u kliniku u Tiršovoj; Evo u kakvom je stanju

Devetogodišnji dečak teško je povređen u saobraćajnoj nezgodi koja se sinoć, oko 20:30 časova, dogodila na Novom Beogradu.

Izvor: Blic.rs

Dečak udaren na Novom Beogradu prebačen u kliniku u Tiršovoj; Evo u kakvom je stanju
Shutterstock/Savo S

Podeli:

Dečak A. K. (9), koji je teško povređen sinoć u 20.25 časova na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića Novom Beogradu kada ga je, dok je vozio bicikl, pokosio "audi" kojim je upravljao M. M. (34), a koji je u tom trenutku imao 1.33 promila alkohola u krvi, prebacuje se iz Urgentnog centra UKC Srbije u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

Kako navodi Blic, dečak, koji je sinoć primljen sa višestrukim povredama u Urgentni centar i dalje je u teškom stanju.

On je intubiran i dalje je na aparatima.

Osumnjičeni vozač je kolima velikom brzinom prošao na crveno svetlo, a zatim je udario u prednji deo drugog automobila, da bi se na kraju zakucao u dečaka.

Prvo se zakucao u automobil, pa u dečakaž

Dečak je sa teškim povredama celog tela primljen na ŠOK A odeljenje Urgentnog centra.

Uhapšen i suvozač

U "audiju" koji ga je udario bili su vozač M. M. (34), suvozač S. J. (22) i jedna žena i dvoje dece.

Oni su posle sudara, kako saznajemo, napustili vozilo i pobegli. Međutim, je ubrzo pronašla vozača i uhapsila ga, kao i suvozača.

To je, posle pisanja "Blica", potvrdio i ministar policije Ivica Dačić.

"M. M. se sumnjiči da je upravljajući vozilom „audi“ pod dejstvom alkohola u organizmu (1,33 promila) večeras oko 20,25 časova, na uglu ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina, najpre prošao na crveno svetlo semafora, izazvao saobraćajnu nezgodu sa putničkim vozilom udarivši u ovo vozilo, a potom udario i oborio desetogodišnje dete koje je stajalo na razdelnom ostrvu pored semafora. Nakon toga M. M. i S. J. su pešice pobegli. Ubrzo ih je policija pronašla i uhapsila. Dete je prevezeno u Urgentni centar sa teškim povredama. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni ovom tužilaštvu", rekao je Dačić.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: