Hronika 0

01.10.2024.

8:04

Poznato šta je sve pronađeno u garaži na Novom Beogradu: I dalje potraga za ostalim članovima grupe

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su N.D. (24) i A.B. (19) zbog sumnje da su kao pripadnici kriminalne grupe neovlašćeno držali veću količinu vatrenog oružja, municije i minsko-eksplozivna sredstva.

Izvor: Tanjug

Poznato šta je sve pronađeno u garaži na Novom Beogradu: I dalje potraga za ostalim članovima grupe
AstroStar/Shutterstock

Podeli:

Pronađen je i kokain i kanabis za koje se smatra da su bili predmet neovlašćene prodaje.

Osumnjičeni su na saslušanju izneli svoju odbranu, a kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, sudiji za prethodni postupak je predloženo da osumnjičenima odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, kako ne bi uticali na svedoke, ali i kako ne bi ponovili krivična dela i uznemiravali javnost.

Osumnjičeni su, kao pripadnici grupe koja za cilj ima vršenje krivičnih dela, od neutvrđenog dana do 26. septembra u iznajmljenoj garaži stambene zgrade na teritoriji opštine Novi Beograd držali veću količinu vatrenog oružja, delove vatrenog oružja, municiju, minsko - ekplozivna sredstva i sredstva velike razorne moći čije držanje nije dozvoljeno građanima.

U iznamljenoj garaži pronađen je jedan ručni raketni bacač, dve tromblonske mine, eksploziv, šest detonadorskih kapisli, sedam ručnih bombi, osam automatskih pušaka sa 14 okvira, jedan pištolj, kao i 2.734 komada municije različitog kalibra.

U automobilu marke BMW, koji je u vlasništvu osumnjičene A.B, pronađena su tri pištolja, 203 komada pištoljske munucije različitog kalibra, jedna ručna bomba, tri elektronske vagice za precizno merenje, kao i opojna droga kokain ukupne neto mase 1.487,68 grama i opojna droga kanabis ukupne neto mase 179,96  grama.

U stanu na teritoriji Voždovca pronađeno je 0,53 grama opojne droge kokain i jedna vagica za precizno merenje.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović rekao je da tužilaštvo u ovom predmetu sarađuje sa pripadnicima SBPOK-a i BIA, te da se intenzivno preduzimaju radnje na otkrivanju ostalih članova ove kriminalne grupe.

On je naglasio da istraga treba da utvrdi sve aspekte i okolnosti delovanja ove kriminalne grupe.

"U toku istrage biće obavljena neophodna veštačenja, biće ispitani svedoci i preduzete druge neophodne radnje u cilju utvđivanja kako je nabavljeno pronađeno oružje i sa kojim krajnjim ciljem", naveo je glavni javni tužilac VJT u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: