Hronika 0

11.09.2024.

13:21

Zatvorski komandir pokušao da unese tri telefona pritvoreniku

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Kristijana T. (21), komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu zbog sumnje da je pokušao da unese tri telefona jednom pritvoreniku

Izvor: Tanjug

Zatvorski komandir pokušao da unese tri telefona pritvoreniku
Shutterstock/Melnikov Dmitriy

Podeli:

Optužnim predlogom on je optužen za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pokušaju, dok je Đorđe Dž. (33) optužen za krivično deo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Postoji opravdana sumnja da je Đorđe Dž. sa umišljajem podstrekao Kristijana T. da u pritvor Okružnog zatvora unese tri mobilna telefona, tri kabla za punjenje telefona i tri sim kartice i da ih preda ih jednom pritvorenom licu.

Tužilaštvo je predložilo sudu da Đorđu Dž. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Kristijan T. je, kako se sumnja, 8. jula 2024. godine u svojstvu službenog lica, komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu, prekoračenjem granica svojih službenih ovlašćenja pokušao da jednom pritvoreniku pribavi korist u vidu omogućavanja korišćenja tri mobilna telefona sa pripadajućom opremom, koje mu je dan ranije, 7. jula oko 21:30 na zaustavnoj traci auto-puta Beograd – Šid predao u paketu Đorđe Dž. kako bi ih on predao pomenutom pritvoreniku.

Sutradan je prilikom ulaska u odgovarajući blok Okružnog zatvora, Kristijan T. starijem komadiru rekao da je prilikom pregleda paketa zaostao jedan par čarapa pomenutom pritvoreniku i da će mu ih predati, nakon čega je stariji komandir posumnjao u ove navode, izvršio pregled paketa, te pronašao gore navedene predmete u čarapama u plastičnoj kesi i oduzeo ih od okrivljenog.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: