Hronika 3

08.08.2024.

11:51

Horor u Grockoj: U divljem azilu za pse rasporena tela

U Grockoj, na samo nekoliko kilometara od Beograda, krije se divlji azil za pse u kom vlada jeziva situacija koja je mnoge ostavila bez reči, piše Blic.

Izvor: Blic/ Gordana Vuksanović

Horor u Grockoj: U divljem azilu za pse rasporena tela
Robert Petrovic/Shutterstock

Podeli:

Naime, kako je jedan anonimni korisnik Redita napisao na ovom sajtu, na jednom placu u naselju Grocka postoji navodno divlji azil, u kom umesto pravog utočišta za napuštene pse, vladaju zastrašujući i nehumani uslovi.

"Pozdrav svima! Biću kratak treba mi savet, u Grockoj ima divlji azil u kome psi žive u nehumanim uslovima. Otišao sam da se uverim u to i ono što sam zatekao nisam video nikada ni na filmu, psi koji su pojedeni, glave tela, 75 pasa koje sam izbrojao na placu bez vode potpuno podivljali. Preskočio sam ogradu da spasem tri šteneta dok je drugar rasterivao pse petardama da me ne rastrgnu, a ubrzo posle toga su na naše oči rasporili psa kog sam uzeo da odvedem veterinaru ali nisam došao do kola pas je uginuo. Plac se vodi na ženu koja je u sigurnoj kući dok 'azilom' rukovodi njen bivši muž...Ja imam slike pasa. Da li da ih objavim i da li biste podelili jedino tako tom hororu može da se stane na put", napisao je momak pa i podelio slike koje su kasnije ipak pomerene sa Redita.

Objava i fotografije koji su pojedini korisnici Redita imali prilike da vide zgrozili su veliki broj ljudi koji su momka posavetovali da što pre sam "azil" prijavi komunalnoj inspekciji, uz objavljivanje na svim mogućim društvenim mrežama.

"Ovo je zaista užasno i hvala ti na trudu da učiniš nešto", "Mislim da je jedino ispravno da ih prijaviš inspekciji ali i objaviš svuda na internetu, zajedno sa tekstom. Situacija koju si opisao je odvratna a psima treba pomoći što pre", "Ako azil nije registrovan, pošalji im prvo komunalnu inspekciju (ne komunalnu policiju, oni nemaju pravo da ulaze na privatan posed). Tek posle ide redom i zoo-higijena i kazne i zabrane. Razlog: loša higijena, loša zaštita od mogućnosti da neka od životinja preskočili probije ogradu i napadne ljude i sl", savetovali su ga korisnici Redita.

Među psima koji su stradali ima podjednako i odraslih i štenaca, sudeći po viđenom, piše Blic.

Neke životinje su ležale obezglavljene, bez trunke kože i mesa na lobanji.

Pojedini psi ležali su rasporeni i vide se tragovi delova njihovog tela kako razvučeni stoje u neposrednoj blizini.

Širom dvorišta, kako se vidi na fotografijama i snimcima, vidi se više lobanja tragično nastradalih pasa.

Za sada nije poznato koliko je životinja stradalo tokom rada divljeg azila, piše Blic.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: