Hronika 6

04.04.2024.

12:06

Doberman napao dete u Tašmajdanskom parku VIDEO

Doberman je skočio na dete u Tašmajdanskom parku, a prestravljena majka doživela je šok.

Izvor: B92.net/TV Prva

Doberman napao dete u Tašmajdanskom parku VIDEO
elis_aksenova//Shutterstock

Podeli:

Zaprepašćena je bila i kada joj je vlasnica psa rekla da je dete samo krivo jer zrači lošom energijom koja je iritirala dobermana.

"Što se tiče toga odnosa između pasa i ljudi, veoma je važno ponašanje čoveka. Jer čovek diktira faktički kako će se pas ponašati, a pas reaguje na mimiku čoveka. Pas je neverbalna životinja, jednostavno mi možemo da kažemo drugome šta hoćemo. Pas reaguje na naše pokrete, na naše reakcije. Ako se mi trgnemo i uplaši se, i pas se trgne i uplače se, ne zna šta mi hoćemo. Tako da kažem, jednostavno, to su neke najčešće situacije kad dođe do zabune između pasa i čoveka", rekao je Aleksandar Gavrić, iz udruženja za zaštitu životinja Animal reskju Srbija (Animal Rescue Srbija).

Kako je naveo, treba da se zna kako se prilazi psu, kao i kako da se prepozna njegovo ponašanje, njegov strah i slično.

"Ako je pas uplašen, on hoće da ujede. Najčešći ujedi su, na primer, malih pasa, onih najsitnijih koje vlasnici drže u rukama. Oni se osećaju bezbedno u rukama vlasnika. I kada krenete da ga pomazite rukom, razmišljajući da je on uplašen, on krene da se brani i ugrize vas. On vas doživljava kao napad na kraju kraja. Zato kažem, tu je jako važno da se mi edukujemo i da znamo na koji način se ponašamo", zaključio je Gavrić.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prva:

Izvor: Prva tv

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: