Ekonomija 1

01.08.2024.

13:37

Raspisan tender za izradu druge faze linije 2 Beogradskog metroa

JKP Beogradski metro i voz raspisao je tender za izradu elaborata o kontrolnim geološkim istraživanjima druge faze linije 2 Beogradskog metroa.

Izvor: eKapija

Raspisan tender za izradu druge faze linije 2 Beogradskog metroa
Rugged Studio/Shutterstock

Podeli:

Procenjena vrednost nabavke nije navedena.

Druga faza linije 2 Beogradskog metroa, od stanice Merkator (ne uključuje stanicu) do stanice Mirijevo (uključuje stanicu), na kojoj je potrebno uraditi kontrolna geološka istraživanja, dužine je 12,31 km, od km 11+535 do km 23+841, sa 12 stanica, 7 evakuaciono-ventilacionih okna (šahtova) i sa 12 međustaničnih tunelskih deonica.

Način izgradnje druge faze linije 2 Beogradskog metroa, na deonici od stanice Merkator do stanice Mirijevo, tj. do kraja linije 2, predviđen je mašinom za bušenje tunela (Tunnel Boring Machine -TBM).

Za potrebe izrade geološkog elaborata, treba izvršiti analizu rezultata svih postojećih geoloških istraživanja u okviru koridora druge faze linije 2 metroa, kao i svu dokumentaciju koja je obrađivala slične ili iste terene kroz koje će prolaziti trasa druge faze linije 2 metroa.

Istražni radovi su obavezni na delovima trase koji nisu dovoljno "pokriveni" ranijim istraživanjima ili u kojima složenost geološke građe uslovljava dopunska pojašnjenja.

Nova istraživanja treba posebno usmeriti na one delove terena gde se predviđaju podzemne deonice trase metroa i planirane stanice, kao i druge inženjerske konstrukcije.

Rok za prijavu na tender je 5. septembar.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: