Društvo 1

28.10.2024.

15:14

Nesvakidašnja prevara: Đaci beogradske škole ostali bez putovanja, ali i bez novca VIDEO

Roditelji i đaci beogradske osnovne škole "Ujedinjene nacije" žrtve su nesvakidašnje prevare.

Izvor: B92.net/TV Prva

Nesvakidašnja prevara: Đaci beogradske škole ostali bez putovanja, ali i bez novca VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Studijsko putovanje, za koje su uplatili skoro 1000 evra, kako bi njihova deca učila francuski jezik u inostrastvu otkazano je, a novac im još uvek nije vraćen.

Vanstudijsko putovanje u Francusko trebalo je da se organizuje na letnjem raspustu, profesorka francuskog je dala taj predlog, a zainteresovani roditelji su organizovali sastanak gde je predstavljen plan i program putovanja.

"Nebojša Jovanović je glavni organizator i direktor agencije preko koje će se ići. Mi smo se tu usaglasili oko svih detalja i krenuli u realizaciju, tj potpisivanju ugovora i plaćanja avansa", rekla je Ivane Savić, majka oštećenog deteta.

Kako je navela, ugovor je bio regularan i ni malo sumnjiv.

"Početkom 2023. godine potpisujemo ugovor i uplaćujemo odmah avans. Cena aranžmana je bila 965 evra, plus 165 evra koje smo morali da platimo za prevoz dece", rekla je Savić.

Kada su roditelji tražili finalni sastanak kako bi videli rezervaciju i sve ostale detalje podataka, onda je organizator počeo da izbegava roditelje.

"Tada se dešava da kreće da nam šalje da nije u mogućnosti da se vidi s nama i da nam sve te informacije jer ima povišeni pritisak, da je zaglavio u bolnicu, da šalje razne medicinske izveštaje. Tada nam je bilo jasno o čemu se radi, kada je shvatio da nema kud, odlaže put uz obećanje da će do 1. septembra vratiti novac", rekla je Savić.

Sedam do osam dana pred put je otkazan put.

Detaljnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Gradi se nova kula na Novom Beogradu?

U okviru Plana detaljne regulacije za blok 11a na uglu ulica Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina na Novom Beogradu, a za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio rani javni uvid, definisane su nove namene i urbanistički parametri.

17:12

27.10.2024.

1 d

Podeli: