Društvo 0

24.10.2024.

12:52

I ove godine Beograd deli novogodišnje vaučere: Evo ko ima pravo na njih

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je raspisan tender za dodelu novogodišnjih vaučera u iznosu od 6.000 dinara za decu i mlade Beograda do 19. godine, kao i za zaposlene u predškolskim ustanovama.

Izvor: B92.net

I ove godine Beograd deli novogodišnje vaučere: Evo ko ima pravo na njih
Shutterstock/Maja Marjanovic

Podeli:

Šapić je, na konferenciji za medije u Skupštini Grada Beograda, rekao da su za taj vid podrške obezbeđena potrebna sredstva i naveo da očekuje da ona bude isplaćena regularno, kao i prethodne dve godine.

On je izrazio uverenje i da će ove godine biti realizovana nabavka prečišćivača vazduha za sve učionice u beogradskim školama.

"Očekujem da ćemo konačno uspeti i da će 11.500 prostorija imati prečišćivač vazduha. Neće postojati prostora u kojem deca provode vreme bez ovih aparata", rekao je Šapić.

On je dodao da taj projekat nije realizovan u prethodnom periodu iz objektivnih razloga, uključujući i vreme kada je glavnim gradom upravljao Privremeni organ.

"Ne odustajemo od tog projekta", rekao je Šapić.

Govoreći o đačkoj pomoći u iznosu od 20.000 dinara povodom početka školske godine, Šapić je rekao da je više od 99 odsto učenika dobilo ta sredstva, a da za preostale mora da se pribavi kompletna dokumentacija.

"Nekoliko hiljada učenika nije dobilo pomoć, jer porodice nisu dostavile sve podatke. Molim ih da se jave svojim školama i ponove procedure, kako bi ostvarili pravo na pomoć", rekao je on.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: