Društvo 1

23.10.2024.

20:49

Ova zgrada u Beogradu krije veliku, ali složnu porodicu VIDEO

Bulevar despota Stefana u jednoj od svojih zgrada krije veliku, ali složnu porodicu koju čine stanari svih 156 stanova koliko ih u toj višespratnici ima.

Izvor: B92.net/TV Prva

Ova zgrada u Beogradu krije veliku, ali složnu porodicu VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Oni svojim domom ne doživljaju samo stanove u kojima žive nego celu zgradu o kojoj  brinu svim srcem.

Zajednički rešavaju probleme, ali se i druže, a upravo tako je i nastala ideja da baš u ovoj zgradi naprave nekoliko prostorija za uživanje.

Na samom ulazu dočekaće vas prelepa dekoracija, saksije cveca, stočić, ukrašeni zidovi, dva nova lifta u kojima ćete uživati u muzici. A dočekaće vas i osmesi prijatnih komšija koji jedni za druge, kao i za zgradu imaju samo reči hvale.

"Ovo je divno, božanstveno i da je to jako retko. Mi živimo kao jedna velika porodica , ali složna porodica. To je iznenađujuće svakako jer ljudi samo trče za lovom, a mi smo se posvetili našoj kući kao svaki dobar domaćin", rekla je Vidosava Ferenčević, stanarka zgrade.

Dobar duh, pozitivna energija i incijativna upravnice zgrade Biljane Vukosavljević podstakla je  komšije da  na krovu naprave letnji bioskop, a od jedne neuredne prostorije  nastala je zajednička biblioteka  koja danas ima čak 1.200 knjiga.

Komšiluk je u ovoj zgradi i human, godinama unazad organizuju razne akcija za one kojima je pomoć najpotrebnija. Baš zbog toga dodeljena im je i nagrada za najhumaniju zgradu.

Kako izgleda ova zgrada pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Gradi se stanična zgrada na novoj BAS stanici

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je javni poziv za izgradnju stanične zgrade u okviru kompleksa nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu, a ponude se mogu poslati do 22. novembra.

8:20

22.10.2024.

1 d

Podeli: