Društvo 3

05.10.2024.

8:38

U planu izgradnja nove ulice paralelne sa Savom: Evo kako će se ubrzati saobraćaj u prestonici

Na jesen treba da bude nastavljeno proširenja Bulevara vojvode Bojovića, najavio je gradonačelnik Beograda, Aleksandar Šapić.

Izvor: B92.net

U planu izgradnja nove ulice paralelne sa Savom:  Evo kako će se ubrzati saobraćaj u prestonici
Shutterstock/mareandmare

Podeli:

Kako je rekao, ideja je da postoje po dve saobraćajne trake u jednom smeru oko Kalemegdana, sve do Ulice cara Dušana. Time će se, kako je naveo, omogućiti da se magistralno povežu centar grada sa donjim Dorćolom, i u nastavku sa Ulicom 27. marta, a da pritom vozači izbegnu Terazijski tunel.

Poznato kada će biti gotova obilaznica oko centra Beograda FOTO

"Takođe je sa preduzećem Beograd na vodi dogovoreno da se od naredne godine gradi još jedna saobraćajnica koja će imati isključenje iz Karađorđeve ulice i koja će ići paralelno sa rekom Savom. Ona će prolaziti ispod Starog savskog mosta, kao i budućeg novog mosta, te se u nastavku ulivati u Bulevar Vudroa Vilsona, a dalje tom trasom sve do Gazele i dalje ka Sajmu i Obrenovačkom putu. Svrha je povećanje protoka saobraćaja, naročito u centru grada, kao i smanjivanje broja motornih vozila u najužem gradskom jezgru", rekao je Šapić.

Plan je da se naredne godine, kako je dodao, završi i projekat zatvaranja za kolski saobraćaj deonice uz Kalemegdan, kako bi se preko Knez Mihailove on pešački povezao sa Terazijama. Podsetio je i da je ideja da se "šatl" vozilima spajaju dve stare linije "dvojke", tako da ona, kako je istakao, "neće biti presečena".

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: