Društvo 2

03.10.2024.

8:08

Dve godine za proveru rekonstrukcije Trga Nikole Pašića: Raspisan tender vredan više od dva miliona

Grad Beograd raspisao je tender za tehnički pregled izvedenih radova na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića, a vrednost posla procenjena je na 2,4 miliona dinara.

Izvor: eKapija/I.Ž.

Dve godine za proveru rekonstrukcije Trga Nikole Pašića: Raspisan tender vredan više od dva miliona
Beoinfo

Podeli:

Izabrani izvođač imaće rok od dve godine (730 dana) za završetak, piše eKapija.

Predmet tehničkog pregleda su, kako se navodi u tednderskoj dokumentaciji, izvedeni radovi na rekonstrukciji Trga Nikole Pašića, površine 8.156,27 metara kvadratnih.

Rekonstrukcija podrazumeva intervencije na parternom uređenju. U okviru uređenja i revitalizacije zone Trga Nikole Pašića predviđena je rekonstrukcija fontane, česma, nove klupe, mobilijar i rasveta.

Predviđeno je i ukljanjanje postojećeg mobilijara i žardinjera iz središnjeg dela trga, info stubova, svih elementa bespravno postavljenih u zoni trga, razvodnih kablova i delova mobilijara postojećih ugostiteljskih objekata.

Intervencije na spomeniku Nikoli Pašiću nisu predmet ovog projekta.

Rok za prijavu na tender je 21. oktobar.

Podsetimo, nedavno je objavljeno da obnova Trga Nikole Pašića koja je počela krajem februara i koja je prvobitno bila oročena na sedam meseci, neće biti okončana u toku kalendarske jeseni.

Ukupna vrednost najnovije izmene ugovora, kako se može videti, iznosi 23.316.346,98 bez PDV, što znači da posle najnovijih izmena ukupna vrednost rekonstrukcije iznosi oko 632,6 miliona dinara bez PDV-a, to jest nešto manje od 760 miliona dinara sa porezom.

Inače, tender za rekonstrukciju ovog trga raspisan je krajem prošlog oktobra, a početkom decembra izabrana je grupa izvođača. Posao je sa kompanijama GP Invest gradnja, D.C. Energocoop, Slavija Proking, Alex E&C, Tesla sistemi i SDC Professional ugovoren u iznosu od 701 milion dinara sa PDV-om.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: