Društvo 0

28.09.2024.

14:07

Šareni kiklopi osvajaju Beograd: Pirotski ćilim na stubićima u centru Beograda FOTO

Nedavno smo pisali o neobičnoj pojavi, kada su na nekoliko lokacija širom grada, pukotine u trotoarima postale platno za umetnika koji je odlučio da ih transformiše u prava mala umetnička dela.

Izvor: B92.net

Šareni kiklopi osvajaju Beograd: Pirotski ćilim na stubićima u centru Beograda FOTO
Printscreen/Instagram/lecyklop

Podeli:

Pukotine u trotoarima, umesto da budu samo podsetnici na ubrzani urbani život i mnogobrojne korake koji na njima svakodnevno ostavljaju trag, postale su deo priče o lepoti, kreativnosti i modernoj umetnosti. 

Nakon što su beogradski trotoari nedavno dobili novu dimenziju kroz mozaike umetnika Ememema, neobično oslikani stubići, sa motivima čuvenog pirotskog ćilima, osvanuli su na ulicama prestonice. I to kroz umetnički izraz Le Cyklop, poznatog po pretvaranju svakodnevnih urbanih elemenata u šarena umetnička dela, koji je svojim novim radovima oživeo beogradske stubiće ispred Etnografskog muzeja, privlačeći pažnju velikog broja prolaznika.

Ove raznobojne figure sa šarenim licima unele su vedrinu i maštovitost u uobičajene ulice. Le Ciklopovovi radovi kombinuju elemente ulične umetnosti i pop kulture i najčešće odišu jarkim bojama i smelim dizajnom. Ali, njegov rad nije samo ulepšavanje urbanih prostora, već i stvaranje umetnosti koja se povezuje sa lokalnom zajednicom i slavi lokalnu tradiciju.

Njegovi radovi spajaju pop kulturu i tradicionalne motive, a prolaznici sada mogu da uživaju u novom pogledu na Beograd, gde i najobičniji stubić može postati umetničko delo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👁 Le CyKlop (@lecyklop)

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: