Društvo 0

25.09.2024.

16:23

Praznik dobrih ukusa i zabave u Knez Mihailovoj

Ovogodišnji „Good Food & Wine Festival", sa više od 50 izlagača iz Srbije i regiona, biće održan u subotu, 28. septembra u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda (plato ispred Rajićeva Shopping Centra).

Izvor: B92.net

Praznik dobrih ukusa i zabave u Knez Mihailovoj
Vitaminka Good Food and Wine Festival

Podeli:

Na ovoj turističkoj i gastronomsko-vinskoj manifestaciji, koja se ove godine održava šesti put, Beograđani i gosti našeg grada će imati priliku da degustiraju tradicionalne srpske proizvode i vina iz svih vinskih regiona Srbije.

"Naš festival je i jedna od najznačajnijih privrednih manifestacija na otvorenom, koja okuplja mala i srednja preduzeća, najbolje poljoprivredne proizvođače i prerađivače, šampione srpske gastronomije, posebno u oblasti organske proizvodnje, kao i predstavnike vinarske industrije koja je kod nas u usponu, ali i stare zanate, kulturne stvaraoce i umetnike inspirisane Festivalom. Biće ovo praznik ukusa i degustacija u najprometnijoj pešačkoj zoni našeg grada. Spremamo brojna iznenađenja za naše sugrađane i domaće i strane turiste, bogate kulturno-umetničke sadržaje i dobru zabavu. Naši posetioci mogu već od 12 časova da svrate na koji ukusni zalogaj i degustiraju sve što požele, kao što kaže naš ovogodišnji slogan. Zaista - "Sve što poželiš" – možete da okusite ovde, a možete mnogo toga i da kupite po specijalnim festivalskim cenama i ponesete kući najbolja vina, rakije, organske sokove, mlečne proizvode, domaće poslastice, a naćićete i prirodnu kozmetiku, suvenire", najavio je PR „Good Food & Wine Festivala" Pavle Cimbaljević na konferenciji za novinare.

On je dodao da posebnu vrednost ovom festivalu daju kreativne radionice za posetioce, zanimljive promocije, ali i veliki broj poklona koji će pripasti srećnim dobitnicima kroz nagradne igre i festivalsku tombolu.

"Zvanično otvaranje predviđeno je za 14 časova, uz mnogo dobre muzike: nastupiće pop pevačica Jelena Lalović, poznatija kao Jellena, koja se sa novim projektom ove godine na velika vrata vraća na domaću muzičku scenu. Sigurni smo da će svojim premijernim nastupom razveseliti sve posetioce Festivala i svoje fanove. Ambasador Festivala je vitez vina Srbije Miša Ćirić, čuveni promoter Srpske tradicije i vrednosti a tu su i fantastični gudački kvartet muzičke škole "Dr Vojislav Vučković" i gudački orkestar muzičke škole "Davorin Jenko". Posebno iznenađenje biće prvi javni nastup hora JukeVox, dečjeg ansambla čuvenog a kapela hora "Viva Vox"", naveo je Cimbaljević.

On je pozvao sve ljubitelje dobre zabave da prvog dana vikenda uživaju u "rapsodiji dobrih ukusa" i žurci koja traje sve do 22 časa, a ulaz je besplatan.

O festivalu

Good Food & Wine Festival prvi put je održan 2019. godine i u narednih pet godina ugostio je desetine hiljada posetilaca na beogradskoj Sava promenadi. Godinama je važio za najprestižniju gastronomsko-vinsku manifestaciju koji su podržavali Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija i Grad Beograd,Sekretarijat za privredu.

Ove godine, Festival se prvi put održava u srcu grada, u Knez Mihailovoj ulici. Festival je 2021. godine krunisan priznanjem "Zvezde Beograda", kao jedna od najboljih manifestacija koju je u toj godini podržao Grad Beograd.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: