Društvo 12

15.09.2024.

16:29

Za sahranu ljubimca i preko 30.000 dinara: U planu i zakup grobnih mesta unapred FOTO

Rukovodilac groblja za kućne ljubimce u Beogradu Marija Glišović izjavila je danas da to novootvoreno groblje pruža mogućnost vlasnicima da se na dostojanstven način oproste od svog ljubimca i dodala da groblje raspolaže sa 839 grobnih mesta.

Izvor: Tanjug

Za sahranu ljubimca i preko 30.000 dinara: U planu i zakup grobnih mesta unapred FOTO
TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ/ bS

Podeli:

Ona je u izjavi za Tanjug objasnila da na tom groblju mogu biti sahranjene vlasničke životinje isključivo sa teritorije Beograda.

Vlasnička životinja mora biti evidentirana na teritoriji grada Beograda, a odlukom o sahranjivanju regulisano je da na ovom groblju mogu biti sahranjene samo životinje dužine do 120 centimetara i težine do 50 kilograma.

Glišović je istakla da od početka rada groblja vlada veliko interesovanje građana za ovakvu vrstu usluga.

"Ono za šta se građani najviše interesuju, a što nam prvobitno nije bilo u planu je zakup grobnih mesta unapred, za vreme života ljubimca. Mi smo kao preduzeće odlučili da izađemo sugrađanima u susret i ta usluga je trenutno u procesu realizacije", rekla je Glišović.

Kakve su cene?

Govoreći o cenama za sahranu kućnih ljubimaca, Glišović je objasnila da one zavise od toga da li se sahranjuju mali, srednji ili veliki kućni ljubimci, kao i da u jedno grobno mesto vlasnik može da sahrani više ljubimaca.

TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ/ bS

"Cenovnik je istaknut na sajtu preduzeća i odobren je od strane Skupštine grada Beograda. Stavka samog sahranjivanja iznosi od 17.740 dinara za malog ljubimca, do 30.240 dinara za velikog ljubimca. Uz sahranjivanje, postoje i obavezne usluge kao što su zakup i održavanje grobnih mesta 5 godina unapred, izgradnja grobnog mesta, naknada za korišćenje hladnjače i to sve utiče na dalju cenu", objasnila je ona.

Dodatne usluge

TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ/ bS

Pored usluge sahranjivanja, Glišović je objasnila da to groblje nudi i mnoge druge dodatne usluge, poput polaganja urne u rozarijume, kolumbarijume.

"Imamo i mesto koje se zove Park sećanja gde vlasnici mogu rasuti pepeo svog uginulog ljubimca. Kada govorimo o dodatnim uslugama, vlasnici mogu po svojim potrebama i željama da izaberu spomen obeležja, uslugu video i audio prikaza uspomena u ispraćajnoj sali, ali i mnoge druge dodatne usluge", rekla je ona.

Ona je napomenula da kada dođe do uginuća ljubimca, neophodno je da vlasnici to prijave na kontakt telefon koji je dostupan na sajtu JKP "Pogrebne usluge" ili lično dolaskom na adresu Rajkova 9 na Bežanijskoj kosi, od ponedeljka do petka u periodu od 7 do 15 časova, navodeći da će dalje instrukcije vlasnicima ljubimaca dati zaposleni u preduzeću.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: