Društvo 0

12.09.2024.

21:09

Beograđani, oprez: Ova neobična "atrakcija" može biti opasna VIDEO

Prava morska plaža u Beogradu, neobična "atrakcija" koja je postala veoma popularna tokom letnjih dana. Zbog niskog vodostaja, veliki peščani sprud pojavio se prvi put posle dužeg niza godina ispod Pupinovog mosta.

Izvor: B92.net/TV Prva

Beograđani, oprez: Ova neobična "atrakcija" može biti opasna VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Iako je ukrao srca kupača, mnogi ni ne slute da može biti izuzetno opasan.

Prava morska plaža, ali samo jedan pogrešan korak može biti fatalan. Međutim ljubitelji Dunava i svih njegovih lepota ipak dolaze do spruda gotovo svakodnevno. Uživaju na različite načine kupaju se, sunčaju, pecaju , voze čamce.

Renato Grbić, alas koji godinama živi na reci itekako veruje da može da se desi tragedija. Iako je sprud na oko lep, prava atrakcija, neobično mesto na samoj reci koja mami da se poseti, može da prevari. Baš na sprudu je Renato u detinjstvu mogao da izgubi život.

"Ja sam kao mali mogao da se udavim na tim sprudovima na Lidu zato što je to lep pesak, sve lepo bajno i odjednom krenete, i rupa, dubina. Taj sprud ima svoj neki kraj gde počinje dubina tako da neplivači mogu da stradaju, a pogotovo mala deca", rekao je Grbić.

Apel stiže i od pripadnika rečne policije.

"Lokacija koju ste obišli predstavlja neuređeno kupalište što podrazumeva nepostojanje spasilačke službe i službe hitne pomoći. Ta mesta nisu istrazena, obelezena i predstavljaju opasnost i nepoznanicu u bezbednosnom smislu", rekao je Miloš Kostić, komandir rečne policije.

Prilazak sprudu camcima zakonski nije zabranjen, kazu iz Rečne policije ali treba biti oprezan.

Opširnije pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: Prva tv

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: