Društvo 2

09.09.2024.

14:21

Uklanjanje Savskog mosta tek kada se preda sva dokumentacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić rekao je danas da će se dozvole za uklanjanje starog Savskog mosta, kao i za izgradnju novog biti izdate kada se ispune svi zakonski uslovi.

Izvor: Tanjug

Uklanjanje Savskog mosta tek kada se preda sva dokumentacija
BalkansCat / Shutterstock.com

Podeli:

"On je u nadležnosti ministarstva, kada je u pitanju izdavanje dozvola, kako za rekonstrukciju, izgradnju i uklanjanje, jer je u pitanju međudržavna reka i raspon tog mosta po zakonu pripada nama. Tako da ćemo izdati dozvolu za uklanjanje mosta, kao i dozvolu za izgradnju novog mosta, kada se ispune svi zakonski uslovi, odnosno kada nam bude predata kompletna dokumentacija", rekao je Vesić odgovarajući na pitanje novinara da li će u novembru biti uklonjen Savski most kao što je ranije najavljeno.

On je prilikom obilaska radova na izgradnji autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, gde je počeo da se gradi prvi most, rekao da to ne zavisi od Ministarstva kada će se dogoditi, već od Grada Beograda.

"Moraju da urade pripremu za izmeštanje saobraćaja i sve ostalo. Znači kada nam se budu obratili i kada sve bude spremno, mi ćemo dozvolu izdati, ali ja ne mogu da vam kažem u kom trenutku će početi samo izmeštanje, jer to nije odluka koja se donosi u Ministarstvu na čijem sam ja čelu", rekao je ministar.  

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: