Društvo 8

09.09.2024.

15:09

Kontrolori u gradskom prevozu u civilu: Koja su im zaduženja? VIDEO

U gradskom prevozu odskoro je moguće videti kontrolore u civilu. Beograđani su u prvi mah pomislili da su u pitanju prevaranti, ali se ispostavilo da je došlo do određenih promena.

Izvor: B92.net/TV Prva

Kontrolori u gradskom prevozu u civilu: Koja su im zaduženja? VIDEO
PrintScreen/ TV Prva Video

Podeli:

"Pored kontrolora i ustvarivanja nadzora u javnom linjskom prevozu u skladu sa Zakonom o Komunalnoj miliciji obavlja i Komunalni milicioneri. Sa pomenutim zakonom, u skladu sa Zakonom o Komunalnoj miliciji, Komunalni milicioner ima pravo i mogućnost da radi i u civilnoj odeći po pisanom nalogu načelnika Komunalne milicije i uz posedovanje službene legitimacije koje je dužan da pokaže na zahtev lica prema kome se postupa", kaže načelnika Komunalne milicije, Darko Dujović.

Kako kaže, analizirajući prethodni period, primetili su da određen broj putnika koristi situaciju da, kada iz vozila javnog linijskog prevoza ugledaju patrolu, uniformisanu patrolu, tek onda kupuju mesečne karte SMS porukom.

"Kako bi to predupredili, a i, s druge strane, bili fer prema ljudima, odnosno putnicima koji na vreme izmiruju svoje obaveze i uplaćuju mesečne karte, odlučili smo da početkom ove školske, nove školske godine, znači od 2. septembra, promenimo način rada, odnosno, iskoristimo zakonsku mogućnost i civilno obavljamo poslove, primenjujemo ovlašćenja kako bi, na neki način, na nešto što je izuzetak, sprečili da postane pravilo kako bi se sakrili među putnike i na neki način pokušali da dovedemo u red i ovaj deo putnika koji pokušavaju da se izvuku ukoliko nema kontrole", objasnio je Dujović.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu Prve TV:

Izvor: prva

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: