Društvo 16

05.09.2024.

14:46

Poznato kada počinje rad Centralne autobuske stanice u Beogradu FOTO

Gradonačelnik Aleksandar Šapić obišao je danas završne radove pred otvaranje Centralne autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu.

Izvor: B92.net

Poznato kada počinje rad Centralne autobuske stanice u Beogradu FOTO
Beoinfo

Podeli:

Tom prilikom najavio je da će do kraja septembra, kada se očekuje da ona bude otvorena, ovde biti prebačen sav autobuski saobraćaj iz centra grada.

Prilikom obilaska završnih radova na Centralnoj autobuskoj stanici u Bloku 42 na Novom Beogradu, Šapić je izrazio očekivanje da će do kraja meseca na to mesto biti prebačen čitav autobuski saobraćaj, a da će novo stajalište "Jug" na Autokomandi biti završeno za oko dva meseca.

Pročitajte još:

Nova beogradska autobuska stanica pariraće svetskim stanicama?

"Ništa se ne ukida": Beograd dobija još jednu autobusku stanicu

"Nadam se da nam je ovo poslednji obilazak pred otvaranje i da će biti kako je rečeno, da će do kraja septembra biti ovde prebačen čitav autobuski saobraćaj", naveo je Šapić.

Beoinfo

On je dodao da su stajalište za međugradski prevoz na Autokomandi, kao i stajališta između tog stajališta i BAS-a, nebezbedni.

Istakao je da se Grad opredelio za novu lokaciju na Autokomandi, kojom će da rukovodi BAS, i na kojoj bi putnici mogli da kupuju karte.

Beoinfo

Precizirao je da je Grad odustao od ideje da međugradski prevoz ide obilaznicom pravo na autobusku stanicu, već će autobusi moći da prolaze kroz grad, ali bez zadržavanja.

"Za sada ćemo zadržati stajalište kod policije, a onda će biti zabranjeno, osim na tom stajalištu 'Jug', gde su dodatne analize ustanovile da nije problem da ih pustimo da prođu tuda i kroz grad, nego da se zadržavaju", kazao je Šapić.

Gradonačelnik je istakao da će se do novog stajališta na Autokomandi lako dolaziti i da će biti uvedena posebna linija gradskog prevoza.

Šapić je dodao da će na tom stajalištu biti i parking, kako bi odatle mogle da idu ekskurzije, a da se ne stvara gužva.

"Pokušavamo da Beograđanima obezbedimo što manje haosa u ovom gradu", naveo je gradonačelnik Beograda.

Beoinfo

Podeli:

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: