Društvo 0

20.08.2024.

18:23

Žurka u Zemunu; Počinje "Zemun fest"

Jedan od najposećenijih letnjih festivala Zemun fest i ove godine od 21. do 25. avgusta na više lokacija nudi bogat petodnevni besplatan program za građane svih uzrasta.

Izvor: B92.net

Žurka u Zemunu; Počinje "Zemun fest"
Shutterstock/IvanaStevanoski

Podeli:

Ceremonija otvaranja na Velikom trgu je 21. avgusta u 20 časova, kada će pre filmske projekcije publiku pozdraviti pesnik Marko Milošević.

Posetioci će od 21 čas imati priliku da pogledaju domaći film "Za danas toliko", u društvu filmske ekipe i reditelja Marka Đorđevića. Film je zabeležio veliku bioskopsku gledanost i postao jedno od najzapaženijih domaćih ostvarenja.

Muzički deo festivala, na Zemunskom keju, 22. avgusta počinje koncertom grupe S.A.R.S.

Kultni sastav Nervozni poštar nastupa 23. avgusta, bend Ničim izazvan je na otvorenoj sceni kraj Dunava 24. avgusta, a festival 25. avgusta zatvaraju Neverne bebe.

Ljubitelji filmske umetnosti, pored bioskopskih projekcija, mogu na Magistratskom trgu da pogledaju i selekciju najboljih studentskih filmova u okviru takmičarskog programa.

Festivalski program prati i postavka Strit marketa s više od stotinu izlagača. U ovoj zoni, posetioci festivala mogu da uživaju u novim mirisima i ukusima, jedinstvenoj ponudi hrane i pića, ali i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika i zanatlija, koji učešćem na ovoj manifestaciji dobijaju šansu da bolje predstave i plasiraju svoje proizvode.

Posebna zona namenjena je najmlađima, gde ih očekuje pregršt kreativnih aktivnosti, uz igru i druženje. 

Zemun fest je festival jedinstvenog duha i kao i svake godine organizuje se uz podršku Gradske opštine Zemun, Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, Kancelarije za mlade Grada Beograda, Ministarstva turizma i omladine, Ministarstva kulture i Ministarstva prosvete.

Gradska opština Zemun poziva sve Beograđane i posetioce srpske prestonice da uživaju u danima kada je Zemun najlepši.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: